SPORT 13 martie 2014

Maratonul comemorativ 1848 a primit undă verde

de Agerpres | 693 vizualizări

csutak tamas

Alergarea s-a aflat în impas din cauza taxei impuse de CNADNR

Maratonul comemorativ 1848, programat pe 15 martie în judeţul Covasna, a primit undă verde după ce organizatorii au ajuns la consens cu Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi în ce priveşte taxa de drum.

Preşedintele Cercului de alergare 'Gal Lajos', Csutak Tamás, a declarat joi că reprezentanţii companiei au solicitat iniţial aproape 2.000 de euro pentru folosirea traseului Breţcu – Chichiş – Sfântu Gheorghe, dar în cele din urmă au coborât tariful la 100 de euro.

„2.000 de euro n-am fi putut plăti şi am fost la un pas să anulăm cursa. Le-am explicat că nu blocăm drumul, doar alergăm pe marginea acestuia şi până la urmă am ajuns la un consens, vom plăti 100 de euro”, a spus Csutak Tamás.

Maratonul, ajuns la cea de-a 13-a ediţie, se va desfăşura sub formă de ştafetă pe o distanţă de 70 de kilometri. Csutak Tamás a menţionat că startul se va da în localitatea Breţcu, iar la acesta se vor alinia peste 50 de alergători, cărora li se vor alătura şi alţii pe traseu. În localităţile Târgu Secuiesc, Moacşa şi Chichiş, participanţii se vor opri pentru a depune coroane de flori la monumentele revoluţionarului Gábor Áron, născut în urmă cu 200 de ani în judeţul Covasna.

Maratonul este inclus în programul oficial al Zilei maghiarilor de pretutindeni, care coincide cu izbucnirea Revoluţiei paşoptiste în Ungaria.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.