SPORT 11 august 2021

LPF a anunţat sancţiunile după scandalul de xenofobie de la Farul - Sepsi. Hagi şi Grozavu, suspendaţi

de Iulia Drăghici - Taraș | 2987 vizualizări

Tehnicienii Gheorghe Hagi şi Leo Grozavu au fost suspendaţi două etape şi amendaţi de Comisia de Disciplină din cadrul FRF, ca urmare a eliminărilor şi incidentelor de la meciul de luni Farul – Sepsi, scor 1-0, din Liga 1. De asemenea, clubul Farul a fost penalizat cu 10.500 de lei.

În ultimul minut al partidei, antrenorii Gheorghe Hagi şi Leo Grozavu au fost trimişi în tribune. Cei doi au părăsit terenul după îndelungi discuţii cu arbitrii.

„FC Farul Constanţa vs. ACS Sepsi OSK Sf. Gheorghe – Eliminări, incidente – Se sancţionează domnul Daniel Stoian (maseur Farul) cu suspendare pentru o lună şi penalitate sportivă de 720 lei; se sancţionează domnul Gheorghe Hagi (antrenor Farul) cu suspendare pentru două etape şi penalitate sportivă de 360 lei; se sancţionează domnul Leo Grozavu (antrenor Sepsi OSK) cu suspendare pentru două etape şi penalitate sportivă de 4.500 lei; se sancţionează clubul FC Farul Constanţa cu penalitate sportivă de 10.500 lei”, este decizia comisiei.

Site-ul citat nu precizează articolul din regulament pentru care a fost sancţionat clubul Farul, însă cel mai probabil penalitatea financiară a fost acordată ca urmare a scandărilor xenofobe de la meciul de luni.

Clubul Sepsi OSK a solicitat public Federaţiei Române de Fotbal şi Ligii Profesioniste de Fotbal să ia măsuri după manifestările xenofobe ale suporterilor constănţeni la meciul din deplasare cu Farul, disputat, luni, în etapa a 4-a a Ligii I.

În timpul partidei Farul Constanţa - Sepsi OSK, scor 1-0, din cadrul etapei a 4-a a Ligii I, suporterii echipei gazdă au scandat de mai multe ori lozinci cu caracter antimaghiar. De asemenea, portarul formaţiei Sepsi OSK, Roland Niczuly, s-a arătat afectat de tratamentul la care a fost supus de fanii constănţeni.

Tot miercuri, Comisia de Disciplină a FRF a sancţionat cu câte 5.000 de lei cluburile FC Argeş şi FC Rapid ca urmare a incidentelor provocate de suporteri la meciul direct de sâmbătă, din etapa a 4-a a Ligii I. 

Sursa: Telekom SportLPF, Agerpres

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.