SPORT 29 aprilie 2014

Kuti Nándor – exemplu pentru baschetbaliștii din Sfântu Gheorghe

de Székely Emőke | 852 vizualizări

Elev în clasa a 11-a la un liceu din Cluj Napoca, Kuti Nándor a pornit din Sfântu Gheorghe și a reușit să ajungă la unul dintre cele mai bune cluburi de baschet masculin din țară, U Mobitelco Cluj. Spune că a trebuit să aleagă între fotbal și baschet, dar a ales să arunce mingea în loc să o lovească cu piciorul pentru că baschetul îi este mai aproape de suflet.

Elev în clasa a 11-a, Kuti Nándor a pornit din Sfântu Gheorghe și a reușit să ajungă la unul dintre cele mai bune cluburi de baschet masculin din țară, U Mobitelco Cluj

– Nándor, ca jucător al U Cluj, cum ți se pare acest sezon care imediat se încheie? Cum a fost pentru tine?

– Cred că sunt pe cale să închei un sezon foarte bun. În play-off am fost învinși de Sibiu, sper să jucăm mai bine pe teren propriu și să câștigăm în meciul retur. Cu echipele de juniori U17 și U18 avem șanse mari la câștigarea campionatului. De asemenea, cu echipa națională de U18 ne pregătim pentru Campionatul European care va avea loc la Sofia, și sper să avem o evoluție bună.

– De când joci la Cluj și cum ai ajuns acolo?

– Am venit la U Mobitelco în toamna anului 2010. Am avut mai multe oferte, dar eu am ales Clujul și nu îmi pare rău.

– Unde și cu cine ai început baschetul, și de ce tocmai baschet?

– Am început la Liceul „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe, profesoara Gál Éva a fost cea care mi-a dat prima oară o minge de baschet în mână. Primul meu antrenor a fost Nemes Áron la școala sportivă. În acea perioadă am cochetat și cu fotbalul, antrenorii mă considerau talentat și au încercat să mă convingă să aleg fotbalul, dar eu am decis să urmez o carieră în baschet pentru că acest sport mi se potrivește mai mult.

– Ce crezi despre baschetul din Sfântu Gheorghe?

– În ultima perioadă baschetul a devenit foarte popular în Sfântu Gheorghe, datorită în mare măsură echipei feminine. Multe talente tinere s-au apucat de acest sport, ceea ce este pozitiv, însă fără sprijin și fără consecvență este greu să ajungi la rezultate notabile.

– Există un antrenor care îți este mai drag, de la care ai învățat mai multe?

– Am avut deja mulți antrenori. Nemes Áron ocupă un loc aparte în sufletul meu pentru că de fapt el a fost cel care m-a învățat să joc baschet. Fără ajutorul lui nu cred că aș fi fost azi la Cluj. Am învățat multe și de la Răzvan Cenean și Horia Pascu, ei m-au învățat să gândesc pe teren și mi-au impregnat mentalitatea pozitivă.

– Ai un idol în baschet și o echipă preferată?

– Idolul meu este LeBron James, cred că el este cel mai bun jucător din lume. Echipa mea preferată este Miami Heat.

– Ce planuri de viitor ai?

– Momentan sunt elev în clasa a 11-a, la anul vreau să trec cu bine de bacalaureat, după care aș vrea să îmi încerc norocul la o echipă din străinătate.

– Ce le transmiți celor care iubesc foarte mult baschetul, dar cred că nu pot ajunge mai departe de Sfântu Gheorghe?

– Le doresc multă perseverență, seriozitate, să muncească mult, să aibă curajul să viseze mare, pentru că acesta este drumul spre succes.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.