SPORT 11 februarie 2014

Jucătorul de futsal Mario Duque Velasco: „N-am visat că voi debuta la Sfântu Gheorghe cu 4 goluri într-un meci”

de Székely Emőke | 1154 vizualizări

În pauza competițională de iarnă echipa de futsal din Sfântu Gheorghe, Sepsi-SIC, a legitimat încă doi spanioli, Adrian Morales și Mario Duque Velasco. Cei doi au debutat la gruparea covăsneană luni, în cadrul partidei din campionat contra echipei din Odorheiu Secuiesc. Mario Velasco, 27 de ani, a făcut-o cât se poate de frumos, reușind să marcheze 4 din cele 5 goluri ale gazdelor. Despre acest meci, dar și despre cum s-a adaptat la noua lui echipă ne-a povestit în cadrul unui interviu.

Mario Velasco futsal februarie 2014 - 01

– Mario, ai marcat 4 goluri împotriva unei echipe mult mai bine cotate. Cum a fost meciul și ce înseamnă pentru tine acest debut?

– Nu m-aș fi gândit la un asemenea debut niciodată. Nici nu am îndrăznit să visez că voi marca 4 goluri în prima partidă la această echipă. Scopul meu înainte de joc a fost acela de a ajuta echipa cât mai mult posibil. A fost un meci greu, îmi pare rău că nu am câștigat, deși am fost aproape. Aveam nevoie de cele 3 puncte puse în joc, și am fost aproape, însă nu a fost să fie. Sper însă că vom recupera punctele necesare și vom face o figură frumoasă în play-off.

– Așa cum spui, victoria a fost aproape. Ați condus aproape toată partida, ce crezi că a lipsit, ce trebuia să faceți pentru a câștiga?

– Trebuie să mai lucrăm la defensivă, mai ales la situațiile în care echipa adversă schimbă portarul cu un jucător de câmp. O apărare mai bună se obține însă cu muncă. Sunt nou în această echipă și cred că în timp, după câteva jocuri, îi voi simți mai bine pe ceilalți, iar echipa se va închega și mai bine.

– După acest debut la ce ne putem aștepta în partidele următoare? Crezi că această echipă este capabilă de surprize?

– Fiecare joc este diferit, iar noi trebuie să ne axăm mereu pe partida care urmează. Eu îmi voi da toată silința să evoluez cât mai bine, iar dacă voi și marca, cu atât mai bine. Nu cunosc foarte bine echipele din campionatul românesc, însă văd formația noastră ca fiind una compactă, iar dacă vom juca la fel de bine cu luni, atunci cred că avem șanse să învingem pe oricine.

– Care crezi că este diferența majoră între futsalul din Spania și cel din România?

– În Spania echipele pun accent mai mare pe apărare. Aici jocul este mult mai deschis, ceea ce este și mai spectaculos. Aceasta este diferența pe care am văzut-o până acum.

– Ce părere ai despre suporterii care au venit luni să vă susțină? Cum ți s-a părut atmosfera?

– A fost emoționant să văd sute de oameni care au venit la sala sporturilor să ne susțină. Nu am mai jucat în fața unei săli pline, iar acest lucru desigur mi-a dat și o motivație în plus. Atmosfera a fost fenomenală, ne-a ajutat enorm, și pentru acest lucru le mulțumesc celor care ne-au susținut.

– Suporterii v-au susținut într-adevăr. Dar cum ți se par oamenii din Sfântu Gheorghe, orașul acesta, cum te simți aici?

– Mă simt foarte bine, mă bucur că pot fi aici. Orașul îmi place, iar oamenii sunt foarte prietenoși. Până acum totul e bine, cei pe care i-am cunoscut m-au ajutat și au fost foarte deschiși. Simt că au încredere în mine, iar eu îmi voi da silința să nu îi dezamăgesc.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.