SPORT 29 decembrie 2013

Incze Kriszta este cea mai bună sportivă a județului în 2013

de Székely Emőke | 642 vizualizări

Incze Kriszta cu George Carcadia decembrie 2013

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Covasna și Clubul Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe au premiat vineri cei mai buni sportivi ai județului în 2013. Clasamentul a fost întocmit pe baza unei grile de punctaj elaborată de Ministerul Tineretului și Sportului.

Pe primul loc s-a clasat luptătoarea Incze Kriszta (CSȘ - CSM, antrenori Hatos Péter, Kertész Dávid și Mátéfi Árpád). Rezultatele foarte bune ale tinerei luptătoare i-au adus un total de 127 de puncte. În 2013, Kriszta a adus un bronz de la Campionatele Mondiale Juniori II, un argint de la Campionatele Europene Juniori II, un aur de la Campionatele Mondiale Juniori I și 5 medalii de aur de la campionatele Naționale și Cupa României.

Pe locul secund s-a clasat o altă elevă a maestrului Mátéfi Árpád, luptătoarea Mădălina Linguraru. Aceasta a acumulat 75 de puncte prin participarea la Mondiale, aurul de la Jocurile Francofone și aurul național.

Al treilea loc a fost ocupat de karatistul Todor Balázs (antrenor Préda Csaba), cel care a avut 62,5 puncte. În 2013 Balázs a ocupat locul 2 cu Naționala României la Campionatele Europene, locul 5 la Europene (individual), dar și trei locuri 3 la Campionatele Naționale și Cupa României.

Clasamentul a fost completat de Cosmin Trofin (atletism, CSȘ-CSM, antrenor Révész Katalin), Florin Purcea (atletism, CSM, antrenor Révész Katalin), Blázer Imola (atletism, CSȘ, antrenor Mircea Buhlea), Iulian Ganciu (atletism, CSM, antrenor Révész Katalin), Alin Păncescu (ju-jitsu, CSM antrenor Petru Oltean), Emanuel Bădilă (gimnastică, CSM, antrenor Liviu Botoș).

Toți acești sportivi reprezintă Sfântu Gheorghe. „Provincia” a fost salvată de Lukács Arnold din Târgu Secuiesc, judokanul antrenat de Veress László ocupând locul 10 în acest clasament.

Fiind vorba de sportivi, oameni perfecționiști, toți își doresc ca anul care vine să fie și mai bun şi să câștige medalii cât mai strălucitoare la competiții de top.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.