SPORT 26 septembrie 2017

În ciuda vremii, Șugaș Bike Race a adus la start peste 60 de cicliști

de Iulia Drăghici - Taraș | 592 vizualizări

Evenimentul s-a desfășurat sâmbătă, 23 septembrie, la Șugaș Băi

A IV-a ediție a concursului național de mountain bike cross country, adresat atât amatorilor, cât și sportivilor de elită, Șugaș Bike Race, s-a desfășurat sâmbătă, 23 septembrie a.c., pe traseele special amenajate de organizatorii de la Șugaș Băi.

61 de concurenți, femei și bărbați, s-au prezentat, sâmbătă, în ciuda vremii ploioase, la linia de start de la Șugaș Băi. Evenimentul, ideal atât pentru cei care vor să pedaleze, cât și pentru cei care vor să se întreacă cu cei mai buni cicliști ai țării, a fost și o ocazie de a admira zonele pitorești din Munții Baraolt pe probele cu un grad de dificultate mediu, măsurând 37 km (traseul scurt ) și 62 km (traseul lung).

„Concursul a ieșit foarte bine, însă vremea ne-a dat mult de furcă. A plouat încontinuu trei zile înainte de concurs, fapt ce a avut influenţă directă asupra concurenților prin faptul că au fost foarte mulți înscriși, dar au luat startul mult mai puțini, adică 61”, ne-a declarat luni, coordonatorul evenimentului, președintele Asociației CovAlpin, Tiberiu Andrei Poștoacă.

Clasamentul ediției

În ceea ce privește câștigătorii, la Traseul Lung Masculin, pe primele trei poziții s-au aflat, anul acesta, Madaras Daniel (locul 1, din Târgu Mureș), Szaniszló Roland (locul 2, din Odorheiul Secuiesc), Pétérfi Árpád (locul 3, din Sfântu Gheorghe).

La Traseul Scurt Masculin, locul 1 a fost obținut de Madaras Attila (Sfântu Gheorghe), locul 2 de Langviser Zsolt ( Cluj – Napoca) și locul 3 de Ovidiu Calfa ( Brașov).

În rândul femeilor care au participat la Traseul Scurt, Lupuj Noemi a ocupat locul 1, Larisa-Ștefana Chinces s-a poziționat pe locul 2, iar Cătălina Stoian pe cea de-a 3-a poziție.

Evenimentul de sâmbătă face parte din cea mai mare acțiune de promovare a stațiunii Șugaș Băi, Șugaș Race. Începând de anul acesta, organizatorii au separat cele două evenimente: Șugaș Bike Race, respectiv Șugaș Trail Running Race.

„Ideea de a separa evenimentele cu siguranță a fost bună, dar la MTB vremea e cea care influențează major numărul participanților. Bicicletele sunt scumpe și reparațiile la fel. Totuși, îmi doresc foarte mult să creștem evenimentul de mountain bike”, ne-a mai spus, Tiberiu Andrei Poștoacă .

A doua parte a evenimentului Șugaș Race, concursul de alergare montană Șugaș Trail Running Race, va avea loc pe 14 octombrie. Și aici, sute de participanți şi-au confirmat deja prezența.

Șugaș Race este un eveniment organizat de Asociația CovAlpin. În rândul partenerilor se numără Primăria Sfântu Gheorghe, Direcția Județeană de Sport și Tineret Covasna, RomSilva și alții.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.