SPORT 26 mai 2014

„În afară de familie nimic nu îmi lipsește din Spania”

de Székely Emőke | 814 vizualizări

Abraham Sanchez futsal mai 2014 - 2

Interviu cu jucătorul de futsal Abraham Sanchez (FC Sepsi)

Ne apropiem de finalul sezonului de futsal, unul reușit pentru echipa FC Sepsi din Sfântu Gheorghe, astfel că am stat de vorbă cu unul dintre jucătorii spanioli care a jucat pe tot parcursul campionatului și Cupei României la Sfântu Gheorghe, Abraham Sanchez.

– Abraham, mai sunt doar câteva partide din acest sezon competițional. Dacă ar fi să facem o sinteză, cum ai caracteriza jocul și evoluția echipei tale?

– A fost un sezon greu, în care am avut parte de de toate. În prima parte a campionatului evoluția noastră a lăsat de dorit pe alocuri, am pierdut partide pe care ar fi trebuit să le câștigăm. În retur însă am arătat o cu totul altă față, am evoluat bine, și rezultatele nu au întârziat să apară. E drept, ne-am schimbat și strategia de joc, meciurile au devenit mai spectaculoase, lucru ce i-a atras și pe oameni care au venit cu sutele să ne susțină.

– Marți jucați cu Deva în al doilea meci din cadrul semifinalei Ligii I. Ce șanse aveți, având în vedere că în primul meci Deva a câștigat categoric, cu 9-1?

– Cred că avem șanse mari să câștigăm. Deva este o echipă bună, dar i-am mai învins, să nu uităm că i-am eliminat din Cupă și în campionat am pierdut la limită. Mergem la Deva cu un singur gând, acela de a câștiga. În primul meci am venit după trei partide grele, două cu Galați în play-off și turul semifinalei Cupei cu Odorhei. Eram obosiți, nu ne puteam concentra suficient, dar se pare că oamenii ne-au înțeles și nu ne-au criticat.

– Jucați finala Cupei României. Cum vezi tu această finală cu Târgu Mureș?

– Târgu Mureș mi se pare cea mai puternică echipă la ora actuală în România. Ne-am calificat în finala Cupei României pentru prima dată în istoria clubului și, desigur, ne dorim mult să câștigăm. În futsal totul este posibil și totul se poate schimba în câteva secunde. Ne-am dori să jucăm finala acasă, să vedem, poate Federația Română de Fotbal va admite această cerere. Oricum, este vorba de un singur meci, iar noi vom da totul pe teren.

Cum ți s-a părut acest an la Sfântu Gheorghe în afară de echipă? Cum ți se par oamenii, orașul?

– Mă simt foarte bine aici. Ceea ce m-a surprins într-un mod plăcut este faptul că aici oameni necunoscuți te salută pe stradă și te întreabă dacă ai nevoie de ajutor. La Sfântu Gheorghe trăiesc persoane foarte bune, oameni frumoși și calzi, așa ceva nu vezi în Spania. De fapt, singurul lucru care îmi lipsește de acasă este familia. În rest am tot ce am nevoie aici la Sfântu Gheorghe și aș vrea să mai rămân aici.

– Ce părere ai despre jucătorii tineri din echipă?

– Sunt câțiva băieți de mare perspectivă, însă trebuie să aleagă: ori joacă fotbal, ori joacă futsal. Nu se poate să faci performanță dacă le joci pe ambele. Lumea crede că este vorba de același lucru, însă în afară de faptul că ambele se joacă cu piciorul, nu prea au nimic în comun.

– Ce le transmiți celor care meci de meci vă susțin și au încredere în voi?

– Le mulțumesc pentru suport, avem nevoie de ei, ne dau încredere și energie, și le transmit că vom da tot ce avem noi mai bun pe teren pentru a-i face fericiți, sperăm să le aducem Cupa României pentru că merită, sunt niște oameni extraordinari.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.