SPORT 24 iulie 2013

FOTE – o experiență plăcută pentru Blázer Imola

de Székely Emőke | 603 vizualizări

Întorși recent din Olanda, unde oraşul Utrecht a găzduit Festivalul Olimpic al Tineretului European, atleta Blázer Imola și antrenorul ei, Mircea Buhlea, ne-au împărtășit experiențele trăite la această competiție.

Sportiva Clubului Sportiv Școlar Sfântu Gheor­ghe a concurat la proba de 400 de metri garduri, unde a terminat pe locul 6. Nu a fost să fie o medalie, însă atleta și antrenorul ei sunt optimiști în ceea ce privește viitorul.

„La Utrecht am trăit o experiență foarte plăcută, mi-a plăcut acea atmosferă de sărbătoare dată de defilarea delegațiilor sau aprinderea flăcării olim­pice. Competiția a fost grea, am dat tot ce am putut din mine, însă cred că oboseala acumulată și-a spus cuvântul tocmai în finală. În semifinală am alergat un timp foarte bun, am înregistrat un record personal, însă n-am reușit aceeași performanță și în finală” – povestește sportiva.

Antrenorul ei, Mircea Buhlea, spune că în finală Imola a avut emoții mari, și a greșit la finalul cursei. „Imola a fost pe locul 2 mai mult de 300 de metri din cursă. Apoi la ultimul gard a pierdut din viteză, 4 sportive au trecut pe lângă ea și nu a mai avut când să recupereze. Cu toate acestea spun că rezultatul obținut la primul astfel de concurs major este bun, mai ales că eu nu prevăd mare viitor pentru atletele care au terminat înaintea ei pentru simplul motiv că nu au fizicul necesar acestei curse, avantajul lor fiind tehnica, însă pe termen lung acest lucru nu este de ajuns” – ne-a declarat Mircea Buhlea.

Acesta a mai spus că nu le pare rău că au mers la FOTE și nu la Campionatul Mondial pentru că la această din urmă competiție sportivii erau cu un an mai în vârstă decât Imola, așadar s-ar fi pus sub semnul întrebării și calificarea în finală. De asemenea cei doi le mulțumesc celor care le-au fost alături și i-au ajutat să poată ajunge în Olanda.

„Țin să mulțumesc în primul rând soției mele, care mi-a fost alături, apoi părinților și bunicilor lui Imola, clubului Sepsi-SIC pentru ajutorul acordat, dar și conducerii Liceului Mikes Kelemen pentru înțelegerea cu care au tratat absențele lui Imola. Aceasta a lipsit mult de la școală din cauza cantona­mentelor, a concursurilor, și din fericire am fost înțeleși” – spune Buhlea Mircea.

La sfârșitul săptămânii Imola va participa la Campionatele Naționale de la București, apoi va afla dacă va fi sau nu cooptată pentru lotul național care va face deplasarea în Turcia, unde vor avea loc Campionatele Balcanice.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.