SPORT 13 octombrie 2023

Finanțarea sportului: KSE Târgu Secuiesc, secția de baschet, primește bani de la CJ

de Iulia Drăghici - Taraș | 1042 vizualizări

Secția de baschet a clubului sportiv KSE Târgu Secuiesc primește o finanțare de 350.000 de lei de la Consiliul Județean (CJ) Covasna pentru participarea în competițiile naționale de adulți și juniori.

Decizia a fost luată în cea mai recentă ședință a CJ, de joi, 5 octombrie. Tot atunci s-a stabilit că banii vor fi oferiți în două tranșe: în 2023, 150.000 de lei, iar în 2024, restul, de 200.000 de lei.

Hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi. Alocarea s-a făcut în baza prevederilor Legii educației fizice și sportului nr. 69/2000, cu modificările și completările ulterioare.

La finele lunii trecute, KSE Târgu Secuiesc și-a anunțat retragerea din Liga Națională de Baschet Feminin, după ce a invocat lipsa sprijinului financiar.

„Ne pare foarte rău să vă anunțăm vești rele, dar din cauza problemelor economice și lipsa sprijinului financiar, echipa noastră de baschet feminin este nevoită să se retragă de la Liga Națională, ediția 2023/24. Mulțumim jucătorilor și staff-ului tehnic pentru perseverență, munca cinstită și pentru atitudinea profesionistă pentru a crea o echipă cât mai bună în acest sezon! Vă mulțumim tuturor oamenilor pentru dezvoltarea echipei și pentru momentele fantastice petrecute împreună. Mulțumim fanilor și spectatorilor noștri pentru susținerea de entuziasm, pentru energie oferită în mai multe situații importante. Sperăm ca, odată cu normalizarea situației actuale, vom avea meciuri fantastice și va fi din nou zgomot în Sala Sporturilor „Kicsid Gábor”, scrie în comunicatul publicat pe pagina de Facebook.

Între timp, clubul a continuat activitatea cu echipele de juniori, dintre care U12, U15, U16 feminin și U15, U16 băieți au avut recent meciuri în campionatele naționale.

În 2022/2023, ACS KSE Târgu Secuiesc a încheiat sezonul regulat pe locul 7 din 11.

Și în septembrie, Consiliul Județean Covasna a direcționat fonduri către sport, dar atunci către fotbal. Mai exact, s-a hotărât alocarea sumei de 200.000 lei din bugetul local al județului pentru programul sportiv al Asociației Clubul Sportiv Sepsi OSK, care vizează participarea echipelor de juniori U15, U16 și U17 în Liga Elitelor și în Liga de Tineret. „Această inițiativă are scopul de a promova sportul și dezvoltarea tinerilor sportivi din Covasna. Suma respectivă va fi acordată în două tranșe, 100.000 lei în anul 2023 și alți 100.000 lei în 2024”, transmiteau la vremea respectivă autoritățile covăsnene. 

Sursa foto: Facebook/KSE Basket

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.