SPORT 27 iulie 2014

Echipa de baschet Sepsi-SIC va aduce 5 jucătoare din străinătate

de Székely Emőke | 750 vizualizări

Sezonul competițional de baschet va începe la sfârșitul lunii septembrie, iar cluburile nu au dezvăluit deocamdată decât puține nume în ceea ce privește jucătoarele transferate.

La Sfântu Gheorghe se știe sigur că vor veni 5 jucătoare din străinătate, după ce clubul anunțase deja la finele sezonului trecut că antrenorul Zoran Mikes își va continua munca la Sfântu Gheorghe, iar echipa va fi completată de Annemarie Părău, una dintre cele mai titrate baschetbaliste din țară.

Ne vom axa în special pe jucătoarele tinere, care în câțiva ani să înlocuiască baschetbalistele din străinătate, motiv pentru care vor evolua și în sezonul următor la Sfântu Gheorghe sportivele Sinka Andrea, Kelemen Kincső, Debreczi Iringó, Kokovay Melánia și Kászoni Boglárka. Lor li se vor alătura alte două tinere, Lovász Izabella de la Cluj Napoca și Kilin Tünde de la Timișoara. Așa cum am anunțat, am semnat cu Annemarie Părău, și ca o noutate am semnat și cu Cristina Cutaș, o altă jucătoare foarte bună” – a declarat membrul comitetului director al Sepsi-SIC, Ambrus József.

Acesta a mai spus că sunt în tratative cu 5 jucătoare din străinătate, este vorba de baschetbaliste din Statele Unite ale Americii, Spania și Serbia, însă deocamdată numele lor nu au fost date publicității. Echipa va fi condusă și în următorul sezon de antrenorul Zoran Mikes, scopul fiind acela de a asigura continuitate.

Ambrus József a spus că obiectivul propus pentru sezonul competițional 2014-2015 este clasarea între primele 4 echipe în Liga Națională. Acesta nu a dorit să vorbească despre obiectivul din Cupa României pentru că, spune el, Cupa este o loterie, totul depinde de tragerea la sorți.

Ceea ce se știe este că anul acesta echipa din Sfântu Gheorghe nu va evolua în cupele europene, se vor axa însă mult pe construirea unei echipe de junioare. Acest lucru va fi important în special în sezonul 2015-2016, când fiecare echipă va fi obligată prin regulament să aibă și o formație de jucătoare în Divizia B. Pentru acest lucru Sepsi-SIC colaborează atât cu școala sportivă, cât și cu Bball 6, iar cele mai bune jucătoare vor fi luate la Sepsi-SIC.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.