SPORT 29 ianuarie 2023

Diószegi László: „Eu întotdeauna vreau să câștig pe teren, dar ceea ce s-a întâmplat astăzi a întrecut orice limită”

de Iulia Drăghici - Taraș | 18445 vizualizări

UPDATE: Concluzia Comisiei de Disciplină! 

Patronul Sepsi OSK, Diószegi László, a spus că scandările suporterilor craioveni veniți la Sfântu Gheorghe au întrecut orice limită și că, deși dorea ca echipa sa să tranșeze meciul pe teren, decizia opririi partidei din etapa 23 a Superligii a fost bună. O reacție a avut și primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, care a fost prezent la meci.

Finanțatorul echipei din Sfântu Gheorghe a declarat că ceea ce s-a auzit din tribunele oaspeților la meciul de duminică a fost mai degrabă o răzbunare împotriva patronului FC U Craiova 1948. 

„Tot meciul, 25 de minute, galeria FC U Craiova, în loc să susțină echipa, a scandat lozinci rasiste și împotriva domnului Mititelu. Galeria noastră nu a răspuns absolut deloc. Nici măcar „Ria Ria Ungaria”, ca până acum. (...) Suporterii noștri s-au comportat mai mult decât exemplar. Chiar îi felicit. (...) Suporterii adverși au venit la scandal. (...) A fost mult mai grav decât până acum. (...) Ei au venit cu gândul de a se răzbuna pe domnul Mititelu. (...) Fotbalul trebuie să unească, nu să învrăjbească. Trebuie să rămână sport, nu altceva”, a spus duminică patronul Sepsi OSK într-un interviu la DigiSport. 

Tot acesta a precizat și că oprirea meciului nu îl bucură, respectiv că ar fi preferat să își vadă echipa câștigând pe teren. 

„Nu sunt bucuros absolut deloc. Eu întotdeauna vreau să câștig pe teren. Dar ceea ce s-a întâmplat astăzi a întrecut orice limită. (...) Suporterii trebuie să își susțină echipa favorită, nu să strige trivialități. (...) Eu speram că, după ce au revenit echipele, suporterii au înțeles că ce a fost a fost. Din păcate, după încă un minut nu au încetat. Nici nu i-am văzut foarte afectați. (...) Încă o dată spun, eu sunt adeptul să câștigăm pe teren. Nu mi se pare corect să câștigăm cu 3-0 așa, dar meciul trebuia oprit, asta e clar”, a mai declarat Diószegi László la intervenția de la DigiSport. 

Reacție a avut și primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, care a fost prezent la meci.

„Modul în care „suporterii” extremiști își bat joc de fotbal și de sport prin comportamentul lor de ură necalificată față de maghiari este intolerabil și inacceptabil. Totuși, astăzi, pentru prima dată, s-a luat în sfârșit decizia corectă, care cred că este o decizie foarte importantă și bună: arbitrul a oprit meciul din cauza manifestărilor antimaghiare. Problema va fi evaluată în continuare de către Comisia de Disciplină a Federației, pe baza raportului arbitrului. 

Rezultatul ar trebui să fie 3-0 în favoarea noastră!

Hai Sepsi OSK!”, a scris, pe pagina sa de Facebook, edilul din Sfântu Gheorghe. 

Pe de altă parte, directorul general al FC U Craiova, Marcel Pușcaș, a spus, în același context, tot la DisiSport, că măsura a fost un exces de zel și că scandările jignitoare s-au auzit și din partea galeriei covăsnene. 

Programată în etapa a 23-a din Superliga, partida de la Sfântu Gheorghe dintre Sepsi OSK și FC U Craiova 1948 a fost suspendată. Arbitrul Andrei Chivulete a pus capăt disputei în minutul 25, din cauza scandărilor xenofobe. Este o măsură luată în premieră în fotbalul din România. 

În minutul 25, centralul a decis să întrerupă meciul din cauza scandărilor și a trimis jucătorii la cabine pentru 10 minute. Partida ar fi urmat să fie reluată dacă spectatorii încetau cu acele scandări. Nu s-a întâmplat și, după doar câteva zeci de secunde, Andrei Chivulete a decis imediat oprirea definitivă a jocului.

„E o situație neplăcută. Fac parte din această echipă și din club și îmi pare rău că suporterii sunt înjurați întotdeauna. Eu am vrut în continuare să jucăm acest meci. (...) Nu știu dacă o să câștigăm (n.red. la masa verde), dar noi ne doream să jucăm în continuare. (...) E păcat, în general. Că e urât, pe plan sportiv, să se încheie un meci în acest fel”, a spus, în timpul interviurilor de la DigiSport, antrenorul Cristiano Bergodi.

Nu este prima dată când meciurile sunt întrerupte din cauza scandărilor rasiste. 

Acum, cazul va fi decis de Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal, pe baza raportului întocmit de arbitru, respectiv de observatorul partidei.

Sursa foto: Sepsi OSK/Facebook

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.