SPORT 6 martie 2014

Curs de antrenori de fotbal la Sfântu Gheorghe

de Székely Emőke | 971 vizualizări

Începând cu sezonul competițional 2014-2015, toţi antrenorii din Liga a IV-a şi a V-a de fotbal vor fi obligaţi să aibă minim licenţa „C” UEFA, conform directivelor FRF.

De aceea Comisia Tehnică din cadrul Asociației Județene de Fotbal Covasna, formată din Mihail Lazăr, Marius Prundar şi Fodor Loránt, în colaborare cu Federaţia Română de Fotbal, organizează începând cu 7 aprilie un curs pentru obţinerea licenţei „C” UEFA. Înscrierile se fac până la 17 martie, dosarele candidaţilor urmând a fi depuse la sediul AJF, la secretarul general Veres Loránt sau la preşedintele Comisiei Tehnice.

Examenul constă într-o probă practică (joc la două porţi) şi o probă scrisă din regulamentul de joc şi cultură generală fotbalistică. Vor fi admişi la acest curs absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat, actuali instructori remarcaţi prin activitatea prestată, tineri cu vârstă minimă de 18 ani, fete sau băieţi, care practică fotbalul, persoane cu pasiune pentru fotbal, cu un profil moral corespunzător.

Candidaţii vor întocmi un dosar care va cuprinde: cerere tip (AJF Covasna), fotocopie după certificat de naştere, diploma de bacalaureat şi după carnetul de instructor, cazier juridic, adeverinţă medicală clinic sănătos, două poze tip buletin, chitanţă doveditoare a achitării taxei de 270 de lei de participare la curs şi curriculum vitae.

„Este necesar să ne aliniem recomandărilor UEFA şi FIFA pentru asigurarea unui cadru calificat la fiecare echipă, inclusiv de la nivelul eşalonului 5, Campionatul Judeţean, motiv pentru care AJF Covasna organizează cursuri de formare a instructorilor sportivi. Sunt cursuri pentru obţinerea licenţei C UEFA de instructori şi monitori sportivi, frecventate în general de foşti fotbalişti sau jucători de fotbal, constând în 60 de ore teoretice şi 30 de practică, urmate de examen. Cu licenţa C se pot antrena echipe inclusiv la nivelul ligii a patra, Divizia D. Ulterior se poate face pasul spre obţinerea licenţei B” – a declarat președintele Comisiei Tehnice din cadrul AJF Covasna, Mihail Lazăr.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
robi, 7 martie 2014
270 de lei???? pentru ce? pentru o diploma? Cata prostie....
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.