SPORT 8 octombrie 2013

CS Electrica se pregătește de Superligă

de Székely Emőke | 638 vizualizări

Pentru mulți iubitori ai tenisului de masă a fost o surpriză plăcută promovarea echipei CS Electrica Sfântu Gheorghe în Superligă. Anul acesta băieții conduși de Teodor Simon dispută cel de al doilea sezon în primul eșalon, și cu toate că au un buget destul de subțire, și-au propus să termine campionatul pe unul dintre primele patru locuri.

Jucători noi și obiectiv

În pauza competițională, CS Electrica și-a schimbat componența. George Coroian a primit o ofertă mai bună și a plecat, dar au venit și doi jucători noi: Laurențiu Bârlan de la București și Adrian Costea de la Bistrița. Acesta din urmă are doar 17 ani, dar și sezonul trecut a jucat în Superligă, așadar cei de la CS Electrica au încredere în el. Din lotul vechi au rămas Teodor Simon și Ștefan Moldoveanu. „Data de începere a Superligii a fost amânată de mai multe ori, acum știm că turul va avea loc în perioada 15-17 noiembrie la Buzău. Noi sperăm să terminăm turul pe unul dintre primele 4 locuri pentru că returul se va juca în două grupe: primii 4 și ultimii 4. În retur practic se reia totul de la zero, cei din prima grupă se luptă pentru medalii, iar cei din grupa a doua pentru evitarea retrogradării. Cei mai buni sportivi la ora actuală sunt cei din echipa Constanței, unde s-au băgat bani mulți, și cred că nimeni nu îi poate bate la ora actuală. La celelalte echipe situația financiară, precum și valoarea jucătorilor este cam la același nivel, așadar diferența va fi făcută de forma de moment a jucătorilor” – ne-a declarat antrenorul Teodor Simon.

Sală de antrenament nouă

Primăria Sfântu Gheorghe a încheiat un contract cu CS Electrica, prin care clubul sportiv va renova o veche centrală termică din oraș și o va folosi drept sală de antrenament. Lucrările merg însă cu viteza melcului, întrucât fondurile necesare sunt doar de la sponsori. „Avem nevoie de această sală, însă clădirea este în ruine, are practic doar cei 4 pereți. Am început lucrările, care merg însă greu. Sperăm totuși ca undeva spre vară să terminăm sala” – spune Teodor Simon.

O nouă generație de sportivi

Zeci de copii practică tenisul de masă sub îndrumarea lui Teodor Simon, iar acesta spune că printre ei sunt și sportivi de perspectivă. Tocmai de aceea CS Electrica a înscris o echipă și în Divizia B, pentru a le da șansa acestor copii să joace. „Turul Diviziei B a avut loc deja, ne-am clasat pe locul 5. Sunt mulțumit de rezultat, aici nu avem pretenții, important e ca tinerii să joace, să se obișnuiască cu atmosfera de concurs. Am avut de exemplu un copil de 10 ani care a concurat împotriva adulților în Divizia B” – spune Simon. În perioada următoare micii sportivi vor participa la Campionatele Naționale de Tenis de Masă pentru copii, de unde speră să aducă măcar o medalie.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.