SPORT 16 februarie 2014

Consiliul Judeţean sprijină sportul cu un milion de lei

de Székely Emőke | 522 vizualizări

Asociația Județeană de Fotbal va pune accent pe campionatele de juniori

Organizarea campionatelor pentru copii și juniori, precum și lansarea fotbalului feminin în județ sunt prioritățile Asociației Județene de Fotbal, spune președintele AJF Covasna, Oláh József, prezent la o conferință de presă susținută de președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, și consilierul județean Ambrus József. Pentru acest lucru AJF și Consiliul Județean Covasna caută acea portiță legală prin care administrația județeană poate sprijini direct Asociația, și nu doar echipele care depun proiecte.

„În vara anului trecut, atunci când am fost ales în fruntea fotbalului covăsnean, am spus că voi pune accent pe creșterea juniorilor pentru că am avut o perioadă de pauză pe acest plan, ceea ce se și vede. Să luăm doar exemplul echipelor care evoluează în Divizia C, unde abia dacă găsim jucători locali. De asemenea, unul dintre visurile mele îndrăznețe este lansarea fotbalului feminin. Federația Română de Fotbal primește de la UEFA sume considerabile pentru promovarea fotbalului feminin, iar acești bani se duc momentan la două-trei echipe. Ar fi bine să aducem și în Covasna din acești bani” – a declarat președintele AJF, Oláh József.

Președintele CJ, Tamás Sándor, spune că instituția pe care o conduce sprijină printre altele și fotbalul, fiind vorba de „sportul rege”. Tamás a spus că și anul acest vor sprijini echipele din Divizia C, dar și unele din ligile județene.

„După jurizarea proiectelor sportive am reușit să sprijinim un număr de 17 echipe din ligile județene, fiecare va primi câte 2.000 de lei. De asemenea, avem un fond virtual de fotbal, cei 150.000 de lei din acest fond vor reveni în fiecare an acelei sau acelor echipe care evoluează în cea mai valoroasă divizie. De exemplu, anul acesta avem două echipe în Divizia C, așadar banii sunt împărțiți de FC Zagon și FC Păpăuți. Dacă la anul vom avea trei echipe în C, banii vor fi împărțiți de 3 echipe” – a declarat președintele CJ, Tamás Sándor.

Consilierul județean Ambrus Jozsef a vorbit despre faptul că în ultimii ani la nivelul administrației publice a avut loc o schimbare de generații, dar și de mentalitate.

„A trecut vremea când trăia ideea că nu e de datoria administrației publice să sprijine sportul. În 2008 s-a produs o schimbare de generație și de mentalitate, iar acest lucru s-a văzut și în rezultate. Pe atunci Sfântu Gheorghe nu avea nicio echipă în primul eșalon competițional, acum avem echipă de baschet și echipă de futsal care joacă la cel mai înalt nivel. De asemenea, trebuie să spun că a trecut și vremea conflictelor dintre administrația publică și instituțiile care sunt în directa subordine a ministerului (CSM, DJST, CSȘ). De o vreme ne-am apucat de muncă, ceea ce este foarte important” – spune Ambrus József.

Anul acesta CJ sprijină 85 de proiecte sportive, suma alocată pentru sport fiind de peste un milion de lei. Jumătate din această sumă revine echipei de baschet Sepsi-SIC. Celelalte echipe au primit bani după cum urmează: echipele de futsal (FC Sepsi și KSE) au primit câte 48.000 de lei, echipele de tenis de masă din Sfântu Gheorghe și Târgu Secuiesc au primit câte 10.000 de lei, clubul BBall 6 cu cele câteva echipe de juniori a primit 18.000 de lei, pe când echipa de handbal (divizia secundă) a primit 45.000 de lei.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.