SPORT 17 februarie 2014

CNADNR cere 2.000 de euro pentru Ștafeta comemorativă 1848

de Monica Vrânceanu | 408 vizualizări

Organizatorii nu au bani și spun că ediția din acest an nu va fi posibilă

O taxă impusă de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) ar putea împiedica cea de-a treisprezecea ediție a Ștafetei comemorative 1848, pe care Cercul de alergare Gall Lajos a inițiat-o și organizat-o anual.

Președintele și coordonatorul Cercului, Csuták Tamás, ne-a declarat că la depunerea documentației pentru aprobarea traseului Ştafetei, reprezentanții Regionalei Brașov a CNADNR au solicitat o taxă de aproape 2.000 de euro pentru ediția din acest an.

„După 13 ani, Ştafeta nu va mai avea loc fiindcă la cererea depusă la CNADNR ni s-a spus că trebuie achitate taxe pentru ocuparea zonei drumului, cuantumul fiind stabilit conform Ordinului 290/2013, la 10 euro / oră plus 40 de euro/kilometru. Traseul din acest an ar fi fost Breţcu – Sfântu Gheorghe – Chichiș, adică peste 50 de kilometri, vreme de şapte - opt ore”, a declarat Csuták.

Potrivit acestuia, Cercul nu dispune de acești bani, din moment ce întregul buget al manifestării este de 12.000 de lei, așa că nu au de unde să achite 9.000 de lei. Csuták Tamás și-a exprimat nemulțumirea și descurajarea, arătând că Ștafeta nu încurcă cu nimic circulația, deoarece se aleargă pe marginea drumului și nici nu aduce vreun neajuns siguranței drumului.

„Cu toții plătim impozite, rovignete și acum se mai pune și această taxă, motivația fiind că ocupăm carosabilul”, a mai spus Csuták, menționând că dacă nu se va găsi o soluție pentru scutirea de la taxă, este foarte posibil ca Ștafeta să nu mai aibă loc.

În acest an, Ștafeta ar fi trebuit să aibă loc pe 15 martie, iar la aceasta ar fi participat în jur de 20 de alergători și 30 de bicicliști.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.