SPORT 4 noiembrie 2014

Clubul Sportiv Squash Covasna a legitimat 15 sportivi

de Székely Emőke | 743 vizualizări

În urmă cu 4 ani squash-ul nici nu exista ca sport oficial în România, iar acum există federație, peste 200 de jucători, iar cei de la CS Squash Covasna au avut un rol important în oficializarea și popularizarea acestui sport.

Federația Română de Squash a dispus ca după data de 15 octombrie anul acesta la concursurile naționale să nu poată participa decât sportivii legitimați la unul dintre cluburile afiliate Federației. Cei din Covasna s-au conformat şi au legitimat un număr de 15 sportivi, dintre care trei sunt din Brașov, unul din Oradea, iar restul din Sfântu Gheorghe.

„Squash-ul s-a dezvoltat mult în ultima perioadă. Dacă în urmă cu câțiva ani la un concurs eram doar 15-17 participanți, la competiția de la Brașov care a avut loc în urmă cu câteva săptămâni, au participat peste 100 de sportivi. Am fost la un alt concurs la sfârșitul săptămânii trecute, la Ploiești, unde numărul participanților a fost de aproape 70. La acest din urmă concurs noi am mers cu 9 sportivi, cel mai bun rezultat l-a obținut Madaras Simona, care a urcat pe treapta a treia a podiumului la fete” – ne-a declarat vicepreședintele CS Squash Covasna, Bara Hunor.

Acesta a mai spus că prin achizițiile pe care le-au făcut suntem puternici în special la fete. De asemenea, jucătorul din Oradea care a decis să li se alăture se află momentan pe locul 6 la nivel național, în timp ce Bara Hunor ocupă locul 20 din peste 200.

„Dezavantajul nostru este acela că ne-am antrenat ani la rând într-o sală mică, și este greu să te adaptezi terenului care are dimensiuni de competiție. Acum ne antrenăm la Brașov, însă simțim acest minus. Scopul nostru pe termen lung este creșterea unei noi generații de jucători. Pentru a deveni bun în acest sport, ideal ar fi să te apuci la vârsta de 4-5 ani. Mulți se lasă în adolescență, dar cei care continuă au toate șansele să devină jucători de top” – spune Bara Hunor.

Echipa Squash Covasna este formată din Balla Orsolya, Bara Hunor, Csenteri Levente, Farkas Ambrus-Mihai, Farkas Raul (junior), Krivosik Réka, Răduţă Marius, Szabó Róbert, Szabó Tibor, Szilágyi-Nagy Sándor, toţi din Sfântu Gheorghe, Madaras Elena Simona, Pohl Enikő şi Pohl Zoltán din Braşov şi Puskás Miklós din Oradea.

Următorul concurs al celor de la Squash Covasna va avea loc în perioada 14-16 noiembrie la Cluj Napoca, apoi la începutul lunii decembrie vor merge la București, unde va avea loc Campionatul Național pe Echipe.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.