SPORT 3 octombrie 2012

CFR Cluj a condus, dar a pierdut. Manchester United a învins-o cu 2-1, în Liga Campionilor

de Covasna Media | 468 vizualizări

CFR Cluj a pierdut cu 1-2 meciul jucat pe teren propriu cu Manchester United, în etapa a doua din grupa H a Ligii Campionilor. În celălalt meci al grupei, Galatasaray - Sporting Braga 0-2.

CFR Cluj a sperat până în ultima clipă că îi poate smulge măcar un punct marelui Manchester United. Preţ de un sfert de oră oamenii lui Ioan Andone au crezut chiar că pot învinge titratul adversar, în rândurile cărora se aflau foşti campioni ai Europei, la nivelul cluburilor, precum Wayne Ronney, Nani sau Rio Ferdinand.

15 minute a durat avantajul ardelenilor pe tabela de marcaj, golul marcat de Pantelis Kapetanos, în minutul 14, fiind rodul unei frenezii pe care echipele noastre o au doar când întâlnesc marile nume ale fotbalului.

Clujul a pasat, a atacat şi a crezut în şansa sa, chiar dacă diferenţa de valoare era evidentă la nivelul gazonului. Frustrarea campioanei noastre trebuie să fi fost cu atât mai mare, cu cât egalarea a venit în urma unei faze destul de curioase. În minutul 29, o centrare a lui Rooney, din lovitură liberă, a fost reluată cu umărul spre poarta noastră, de Van Persie, mingea a căpătat o traiectorie foarte înaltă şi l-a depăşit pe Felgueiras, ieşit câţiva metri în faţa liniei porţii. Manchester a dominat apoi autoritar şi nu şi-a oprit presiunea până nu a trecut în avantaj pe tabelă. A făcut-o tot prin Van Persie, care a reuşit un gol superb, tot din pasa lui Rooney (min. 49). Apoi, trupa lui Alex Ferguson a reuşit practic să îngheţe jocul, însă ardelenii au fost pe punctul să dea lovitura în prelungiri, însă portarul De Gea s-a opus cu un reflex senzaţional la lovitura de cap a lui Bastos.

Partida s-a încheiat cu scorul de 2-1 în favoarea lui Manchester United, iar cum în celălalt meci al grupei Braga a câştigat pe terenul lui Galatasaray, cu 2-0, ardelenii sunt pe locul 2 în grupa H.

Clasament grupa H: 1. Manchester United - 6 p; 2. CFR Cluj - 3 p (golaveraj 3-2); 3. Braga - 3 p (golaveraj 2-2); 4. Galatasaray - 0 p.

CFR Cluj va juca următorul meci în Liga Campionilor pe 23 octombrie, la Galatasaray Istanbul.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.