SPORT 17 iunie 2014

Campionatul Mondial de Fotbal crește profiturile barurilor, magazinelor și agențiilor de pariuri

de Székely Emőke | 610 vizualizări

A te bucura de un meci bun împreună cu prietenii e de neprețuit – ar spune unii, parafrazând o reclamă celebră. Și se pare că așa și este, pentru că de la începutul Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia localurile sunt pline seară de seară. Nici nu mai contează cine joacă, meci să fie, bere și prieteni.

„Încă din prima zi a Campionatului Mondial din Brazilia am avut multe rezervări din partea unor grupuri care au vrut să vadă meciurile împreună. Avem televizor și pe terasă, dar și înăuntru, așadar așteptăm microbiștii în continuare să se bucure de fotbal” – spune reprezentantul unui bar din Sfântu Gheorghe.

Mobilizarea se face în general pe facebook, și astfel grupuri de tineri și mai puțin tineri se adună seară de seară în localuri. Fiecare are echipă favorită și trăiește intens ocaziile și golurile. „De regulă ieșim în fiecare seară. Așa am făcut și în urmă cu doi ani la Campionatul European. A te uita la meci cu prietenii are o atmosferă aparte, nu se compară cu vizionarea partidei acasă din fotoliu. Mai comentăm, mai discutăm, mai bem o bere, așadar e bine” – spune Andrei, un bărbat din Sfântu Gheorghe.

Și magazinele alimentare au vânzări mai mari, în special la bere, chipsuri și semințe. O vânzătoare ne-a spus că de o săptămână zilnic vin clienți în jurul orei 6 și își fac „provizii pentru meci”. Aceasta spune că se așteaptă la creșteri de până la 10-15% pe tot parcursul Mondialului. „Meciul merge cu bere și semințe, se știe, și se și vede. Cei care preferă să se uite la partide acasă, trec pe la noi mai întâi și își cumpără bere și ceva de ronțăit. Cel mai bine se vinde berea la 2 litri, dar sunt și clienți care preferă dozele” – spune vânzătoarea.

Creșteri s-au înregistrat și la casele de pariuri, unde microbiștii merg să pună bilete în așteptarea marelui câștig. „Odată cu începerea Cupei Mondiale numărul clienților a crescut. Vin pariorii obișnuiți, clienții fideli, dar și fețe noi. Campionatul din Brazilia le-a trezit apetitul și persoanelor care de obicei nu sunt adepții pariurilor. E drept, aceștia pariază sume mici, bani mai mulți pun cei care vin la pariuri în mod regulat, însă creșterea este cam de 20%” – spune reprezentanta unei agenții din Sfântu Gheorghe.

Mihai, un tânăr din Sfântu Gheorghe ne-a declarat că a câștigat deja cu un bilet cu 5 meciuri, și asta i-a dat impulsul necesar pentru a paria în continuare. „Am pus un bilet în care am zis că va câștiga Brazilia, Mexic, Chile, Columbia și Franța, și mi-a ieșit. Am pus și alte bilete, dar acelea nu au ieșit. Deocamdată sunt pe plus, și voi continua să pariez” – ne-a declarat tânărul.

Așadar Campionatul Mondial aduce câștiguri pentru toată lumea. Dacă patronii de localuri, magazine și agenții de pariuri câștigă clienți, oamenii câștigă momente frumoase, trăite doar o dată la 4 ani.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.