SPORT 13 februarie 2019

Bokor: Când fanii lui Sepsi au scandat "ţiganii, ţiganii" s-au referit la arbitraj, nu la dinamovişti

de Covasna Media | 1288 vizualizări

Directorul sportiv al Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Janos Bokor, a explicat că scandările fanilor echipei sale, "ţiganii, ţiganii", s-au referit la arbitrii partidei cu Dinamo, nu la adresa adversarilor.

Bokor, prin telefon, a avut, marţi, o discuţie aprinsă, la Pro X, cu preşedintele Consiliului de Admnistraţei al FC Dinamo, Alexandru David, aflat în studiou, pe marginea incidentelor de la meciul de sâmbătă, din Liga I.

Oficialul clubului Sepsi i-a acuzat pe fanii dinamovişti de scandări xenofobe şi antimaghiare - "afară, afară cu ungurii din ţară!" - în timp ce David a replicat că şi suporterii echipei gazdă au scandat "ţiganii, ţiganii!".

"Nu pot să vorbesc pentru că domnul David parcă este la portavoce, vorbeşte într-una, să-mi bag piciorul!", a spus la un moment dat Bokor.

"Vorbiţi foarte urât. Văd că stăpâniţi limba română, când doriţi", a comentat David.

Întrebat dacă a oficialii clubului Sepsi au provocat, prin declaraţiile făcute înainte de meci, şi dacă încearcă să-i educe pe suporterii din Sfântu Gheorghe să nu mai strige "ţiganii, ţiganii" la adresa adversarilor, Bokor a răspuns: "Să vă spun ceva. Când s-a strigat <ţiganii, ţiganii>, s-a referit la arbitraj".

"Atunci e ok, e în regulă dacă e la arbitraj, nu am ştiut", a comentat ironic David.

În final, ambii oficiali au declarat că se vor adresa Comisiei de Disciplină după acest meci.

Formaţia Dinamo a învins, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 1-0, echipa Sepsi OSK.

Partida a fost condusă de arbitrii Sebastian Colţescu (centru), Mircea Orbuleţ, Bogdan Gheorghe (asistenţi) şi Ionuţ Coza (rezervă).

Sepsi OSK a cerut, după această partidă, măsuri în urma manifestărilor cu caracter antimaghiar şi xenofob ale fanilor FC Dinamo.

Foto arhivă

News.ro

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.