SPORT 11 februarie 2019

Sepsi OSK ia atitudine împotriva manifestărilor antimaghiare și xenofobe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1571 vizualizări

Clubul Sepsi OSK anunță că ia atitudine împotriva manifestărilor antimaghiare și xenofobe recente, cu care s-a confruntat la meciul disputat pe teren propriu sâmbătă contra echipei Dinamo. Covăsnenii cer astfel public Federației Române de Fotbal și Ligii Profesioniste de Fotbal să analizeze evenimentele și să ia măsurile necesare. 

„Conducerea Clubului Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și suporterii echipei au luat act cu consternare despre faptul că nu încetează manifestările cu caracter antimaghiar și xenofob la adresa echipei noastre. La meciul cu Dinamo București, disputat pe teren propriu în data de 9 februarie 2019, mai mulți suporteri ai echipei oaspete au dat dovadă din nou de un comportament defăimător şi jignitor la adresa demnității umane și identitare.

Vom protesta la toate forurile competente și în mod public față de incidentele de asemenea natură, și solicităm luarea unor măsuri clare din partea forurilor competente pentru a preveni în viitor astfel de manifestări.

Dorim să precizăm că la ședința tehnică premergătoare meciului Sepsi OSK – Dinamo București, delegatul echipei noastre, domnul Bokor János, a atras insistent atenția domnilor Aron Huzu (observator arbitri), Cătălin Popa (observator din partea LPF) și Ionuț Coza (al patrulea arbitru) privind posibilele atrocități. A cerut ca în cazul unor astfel de evenimente să se aplice regulamentele în vigoare, și în caz de nevoie să fie oprit meciul. Cu toate că pe parcursul meciului au avut loc în repetate rânduri scandări și au fost afişate bannere cu inscripții defăimătoare, nici arbitrul și nici observatorul de joc nu au considerat necesară întreruperea jocului.

Clubul Sepsi OSK cere Federației Române de Fotbal și Ligii Profesioniste de Fotbal să analizeze evenimentele și să ia măsurile necesare.

Comunicatul nostru va fi trimis tuturor forurilor competente și reprezentanților presei”, arată comunicatul de presă, prezentat integral.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.