SPORT 25 iunie 2014

Blázer Imola va participa la Campionatele Mondiale de Atletism din SUA

de Székely Emőke | 593 vizualizări

La Campionatele Internaționale ale României, competiție organizată în urmă cu câteva săptămâni la Cluj Napoca, atleta Blázer Imola a reușit să alerge baremul de calificare pentru Campionatele Mondiale pentru juniori 1, care vor fi organizate luna viitoare în Statele Unite ale Americii. Asta după ce sportiva antrenată de Mircea Buhlea a ratat calificarea la Festivalul Olimpic de tineret din China.

„Trialul olimpic de la Baku a fost o experiență bună în sensul în care am avut ocazia să verificăm unde stăm și ce trebuie să îmbunătățim. Nu m-am calificat la Festivalul Olimpic, însă nu e o tragedie, iată că peste doar câteva săptămâni m-am calificat pentru Campionatele Mondiale” – ne-a declarat atleta.

Aceasta a mai spus că până ce va face deplasarea în Statele Unite va avea două concursuri internaționale, unul la Tel Aviv, apoi Campionatele Balcanice din Grecia.

„Aceste două concursuri sunt oportunități bune de pregătire. În ceea ce privește obiectivul pentru Mondiale, sunt conștientă de faptul că nu mă voi putea clasa pe primele trei locuri, dar îmi doresc mult să alerg sub 60 de secunde” – spune Blázer Imola.

Aceasta s-a specializat pe proba de 400 de metri garduri, iar ca și categorie de vârstă este deocamdată junioară 2, adică mai tânără cu un an decât contracandidatele ei. Acest lucru nu o intimidează însă și spune că doar timpii contează, dacă ai un timp bun, poți participa și la Jocurile Olimpice la 16 ani. Campionatele Mondiale din SUA vor avea loc la sfârșitul lunii iulie.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.