SPORT 4 decembrie 2023

Bernd Storck, noul antrenor al Sepsi OSK: „Acest stadion de acasă trebuie să fie o fortăreață”

de Iulia Drăghici - Taraș | 582 vizualizări

Obiectivul principal al noului antrenor de la Sepsi OSK este un loc în Play-Off, dar totul începe cu o echipă mai încrezătoare în forțele proprii și mai stabilă, a spus joi, când a sosit la Sfântu Gheorghe, Bernd Storck.

„Am văzut acest stadion frumos și am fost direct motivat să vin aici. Avem un țel important. Echipa nu este într-un moment foarte bun, într-o formă foarte bună. O să fac tot ce îmi stă în putință să aduc această echipă sus, unde trebuie să fie. Am văzut câteva jocuri ale echipei. Cred că avem mult potențial, jucători buni. O să ne antrenăm foarte mult ca să îi fac și mai buni, să fim mândri de toți jucătorii și toate meciurile. (...) Ultimii ani pentru mine au fost foarte, foarte grei. Acum sunt fresh, sunt motivat și cred că trebuie să mergem în aceeași direcție împreună ca să avem succes”, a declarat, în prima sa conferință de presă la Sfântu Gheorghe, antrenorul Bernd Storck.

Dacă va aduce sau nu noi jucători și pe ce poziții, se va decide în perioada următoare, după ce se mai familiarizează cu echipa, a mai spus noul antrenor de la Sepsi OSK.

În acest context, a vorbit și despre stilul lui de joc:

Prima dată, echipa mea trebuie să fie încrezătoare în forțele proprii, să controleze mingea, să dețină posesia. Nu vreau să așteptăm ca oponentul să ne dea mingea. Când o pierdem, atunci trebuie să luptăm să recuperăm și să avem deja ideea cum o putem duce cât mai repede pe terenul advers ca să dăm gol. Nu sunt specialist în apărare. Vreau să joc fotbal ofensiv. Nu îmi e frică de nicio echipă. Nici jucătorilor mei nu trebuie să le fie frică”, a mai spus noul antrenor.

Cât despre mesajul pentru fanii echipei din Sfântu Gheorghe, acesta a spus: „Vrem să le oferim fotbal spectaculos. Vrem să plece fericiți acasă de la stadion și acest stadion de acasă trebuie să fie o fortăreață. Vrem ca orice echipă oaspete să plece de aici fără puncte. Vrem să păstrăm aici tot ce se poate. Dar pentru asta trebuie să muncim foarte mult și să avem tot sprijinul suporterilor”.

La fel ca patronul ​​Diószegi László, și directorul echipei, Hadnagy Attila, a vorbit cu părere de rău despre despărțirea de Liviu Ciobotariu, dar a subliniat că era nevoie de o schimbare.

Suntem foarte bucuroși că am putut să ne înțelegem cu un antrenor cu mare experiență. Sperăm că echipa asta va merge în sus. Și până acum am demonstrat, dar din păcate în ultimul timp nu a mai mers. De aia suntem aici. Sperăm că (n.red. schimbarea) ne aduce un plus și ne aduce unde ne este locul, adică în Play-Off”, a spus Hadnagy Attila.

Bernd Storck (Germania), în vârstă de 60 de ani, a semnat cu Sepsi OSK un contract până la finalul sezonului 2023-2024, cu opţiune de prelungire.

Antrenorul a condus naţionala Ungariei timp de doi ani (2015-2017), iar apoi a pregătit echipe de club din Belgia (Mouscron, Cercle Brugge, KFC Genk, KAS Eupen și KV Kortrijk) și Slovacia (Dunajska Streda). De asemenea, a fost selecţioner al naţionalei Kazahstanului, în perioada 2008-2010.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.