SPORT 3 aprilie 2019

Bazin de înot la Întorsura Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 2702 vizualizări

Planurile sunt concrete, însă depind de CNI

Compania Națională de Investiții (CNI) ar putea demara un proiect pentru construirea unui bazin de înot la Întorsura Buzăului. Acesta ar urma să fie amplasat lângă sediul Electrica din oraș, spune primarul Leca Băncilă.

Bazinul ar urma să fie unul profesional, de 3.000 de metri de luciu de apă, a precizat acesta, însă nu se cunosc încă alte detalii, valoarea investiției, de exemplu, pentru că CNI se va ocupa de tot.

Suntem pe lista sinteză. Am depus documentația. Probabil că anul acesta vom primi și bani. E un program al Companiei Naționale de Investiții și construiesc ei. Noi facem doar studiul de fezabilitate și ne dau la cheie”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, primarul Leca Băncilă.  

Anul trecut, Compania Națională de Investiții a predat, la Târgu Secuiesc, unul dintre cele mai noi patinoare acoperite din țară. Investiția, începută în 2004 de autorități, a fost finalizată abia în 2017, din fondurile Companiei Naționale de Investiții. În total, construcția patinoarului s-a cifrat la 24 de milioane de lei. Clădirea a fost construită pe trei nivele, are o suprafață totală de 5.220 metri pătraţi şi cuprinde un teren de joc de 1.745 de metri pătrați, vestiare, cabinet medical, cantină, bar, depozite și o sală de conferințe.

Tot Compania Națională de Investiții are în construcție o sală de sport în centrul comunei Barcani, alături de Primărie.

Chiar dacă proiectul de la Întorsura Buzăului va fi cu totul diferit de acestea, ideea că același investitor va porni un proiect aici ar putea fi un garant pentru cetățeni că el va fi posibil de realizat.  

Acum, rămâne de văzut când și dacă va începe. Cu cât mai repede, cu atât mai bine, având în vedere că tinerii și copiii din Întorsura Buzăului care vor să învețe să înoate, trebuie să facă naveta la Sfântu Gheorghe sau Brașov.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.