SPORT 16 iunie 2014

Arta Samurailor – un nou club sportiv la Sfântu Gheorghe [FOTO]

de Székely Emőke | 667 vizualizări

Fostul campion de ju-jitsu Szőke Attila a înființat un nou club sportiv, „The Art of the Samurai” (Arta Samurailor), pentru că, spune el, nu a putut și nici nu a vrut să se despartă definitiv de viața sportivă. Covăsneanul a renunțat la sportul de performanță în urmă cu un an jumătate, iar acum se concentrează pe cele două grupe de care se ocupă: una de copii și una de adulți.

„Clubul a fost înființat în urmă cu doar câteva zile în mod oficial, acum am primit toate actele necesare. Lucrăm însă din februarie, am o grupă de copii și una de adulți. Cel mai mic elev al meu are 4 ani, iar cel mai în vârstă a trecut de 60. Scopul meu este acela de a le da ocazia oamenilor să se miște și, de ce nu, să învețe câteva tehnici de autoapărare” – ne-a declarat Szőke Attila.

Acesta a accentuat că dorește să crească sportivi de performanță. Spune că vrea să simtă adrenalina concursurilor din postura de antrenor. „Când ești la o competiție, urci pe tatami și ești față în față cu adversarul, nivelul de adrenalină îți crește. Asta este ceea ce îmi lipsește, dar sper să simt spiritul concursurilor cu elevii mei. Deocamdată copiii sunt mici, mai mult ne jucăm, iar prin joacă îi învăț tehnici, și încerc să îi dezvolt din punct de vedere fizic” – spune Szőke Attila.

În ceea ce privește adulții, aceștia pot opta pentru sport, dar și pentru tehnici de autoapărare. „Important e să vrei, să încerci, iar dacă nu poți, trebuie să îmi demonstrezi că nu poți, iar eu îți voi dovedi contrariul” – spune antrenorul de judo și ju-jitsu.

Cât despre planuri, Szőke spune că pe lângă partea de sport și-a propus să ajute cât mai multe persoane în a învăța tehnici de autoapărare, pe care le pot folosi oricând.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.