SPORT 11 martie 2015

Antrenorul de gimnastică Liviu Botoş va antrena la Dubai Elite Gymnastics Academy

de Székely Emőke | 993 vizualizări

Liviu Botos

În urma performanţelor individuale şi de grup obţinute ca antrenor de-a lungul timpului, antrenorului de gimnastică artistică Liviu Botoş de la Clubul Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe i s-a propus preluarea grupei de juniori de la Dubai Elite Gymnastics Academy, din Emiratele Arabe Unite.

Aflată în căutare de antrenori profesionişti, conducerea clubului arab l-a contactat pe Liviu Botoş propunându-i să accepte pregătirea grupei de juniori începând chiar cu această lună. Atragerea de antrenori experimentaţi face parte din strategia de dezvoltare a Emiratelor Arabe Unite, unde antrenează deja antrenori cu prestigiu din România, cum ar fi fostul campion olimpic şi mondial Marius Urzică.

„Evident, am fost măgulit de propunerea făcută, mai ales ştiind că recomandările făcute celor de la Dubai Elite Gymnastics Academy au venit din partea unor importante personalităţi ale gimnasticii internaţionale. Sunt în situaţia în care un ochi îmi râde şi unul plânge, pentru că îmi este greu să mă despart de ceea ce am construit cu trudă în anii care au trecut, dar, în acelaşi timp, consider că este o provocare pe care trebuie să o accept, un pas oarecum firesc în evoluţia mea profesională. Sunt multe necunoscute la trecerea într-o altă cultură în general şi sportivă, în special, motiv pentru care am acceptat o perioadă de probă în care să vedem dacă putem compatibiliza cultura gimnasticii de performanţă din România cu aşteptările celor din Dubai. Cei de acolo au o bază materială excepţională şi un centru de instruire foarte modern, dar obţinerea de rezultate ţine foarte mult şi de nivelul de implicare individuală al copiilor şi înţelegerea sacrificiilor pe care le necesită acest sport nobil de către părinţi, ceea ce este, de altfel, o problemă universală. În cazul în care vom ajunge la un numitor comun în privinţa obiectivelor ce urmează a fi atinse, sper să putem vorbi de o colaborare de lungă durată, aşa cum îşi doreşte şi conducerea Dubai Elite Gymnastics Academy. La sfârşitul acestei săptămâni voi pleca în Dubai, iar de săptămâna viitoare voi începe deja antrenamentele” – ne-a declarat Liviu Botoș.

Acesta a adăugat că nu are rețineri cu privire la acest proiect, spunând că nu va avea probleme nici cu clima de la arabi pentru că se va afla foarte mult în sala de antrenament. Rămâne însă un semn de întrebare în ceea ce privește sportivii lui din Sfântu Gheorghe. Aceștia iau o pauză forțată de două luni, după care Botoș va decide dacă se va întoarce pe meleaguri covăsnene, sau va continua să antreneze sportivii din Emirate.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.