SPORT 13 ianuarie 2014

Anca Petrea a fost transferată la CSM Sfântu Gheorghe

de Székely Emőke | 1552 vizualizări

Luptătoarea s-a alăturat fabricii de campioni a maestrului Mátéfi Árpád

Nici nu a început bine anul, dar la Clubul Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe se lucrează la foc continuu, scopul fiind acela de a depăși numărul de medalii obținute anul trecut (peste 130). Directorul George Carcadia spune că acest lucru nu este posibil fără a avea sportivi adevărați campioni, motiv pentru care a și făcut prima mutare din acest an, astfel că luptătoarea Anca Petrea s-a alăturat clubului. Planuri sunt însă și pentru celelalte secții.

Luptătoarele în cantonament cu Naționala

„Primul transfer efectuat de CSM Sfântu Gheorghe în acest an vizează secția de lupte. Am legitimat-o pe sportiva Anca Petrea, iar eu cred că este un transfer reușit. Anca are 23 de ani, vine de la Roman, și luptă la categoria 63 de kg. Ea și Mădălina Linguraru se află momentan în cantonament cu lotul național. Avem mari așteptări de la ea, sperăm să aducă o medalie de la Naționale” – a declarat George Carcadia. Acesta a mai spus că luptătoarele antrenate de Mátéfi Árpád vor avea primul concurs în februarie în Bulgaria, însă obiectivul propus este acela ca măcar o sportivă să se califice pentru Campionatele Europene din Finlanda, care vor avea loc la începutul lunii aprilie. În ceea ce o privește pe Incze Kriszta, Carcadia spune că poartă discuții cu cei din conducerea Școlii Sportive pentru ca ea să fie legitimată doar la CSM (momentan are dublă legitimare, CSM și CSȘ).

Atleti CSM Sfantu Gheorghe iunie 2013 - 01

Atleții se pregătesc pentru primele concursuri

Cosmin Trofin, Florin Purcea, Iulian Ganciu și Bogdan Cernescu vor avea primul concurs din acest an la finele lunii ianuarie, când vor participa la două competiții internaționale în Austria. Antrenați de Révész Katalin, cei patru vor avea un început de sezon aglomerat, în februarie vor avea loc Campionatele Naționale în sală, precum și Balcaniada (seniori). În martie va fi organizată Balcaniada pentru juniori, aici va participa Cosmin Trofin, de la care CSM așteaptă un rezultat bun. Dacă va câștiga, se va califica la un prestigios concurs ce va fi organizat în Ucraina.

Cantonamente pentru judokani, gimnaști și handbaliști

În această perioadă și sportivii celorlalte secții (judo, arte marțiale, gimnastică și handbal) se află în cantonamente sau stagii de pregătire. În ceea ce privește handbalul, Carcadia spune că din toamnă CSM va avea o echipă feminină în Divizia A (eşalonul secund al handbalului românesc). „Voi avea nevoie de sprijinul autorităților, al Consiliului Local și al Consiliului Județean pentru a avea o echipă competitivă. Dar scopul este clar și le promit iubitorilor de handbal că vom avea această echipă care sperăm să fie printre primele 4 echipe în Divizia A” – spune directorul CSM.

Mai mulți sportivi

În 2013, numărul sportivilor legitimați la CSM a crescut cu 27, ajungând la aproape 200. George Carcadia spune că anul trecut clubul a legitimat câțiva sportivi de perspectivă, gimnaști și judokani. Pe de altă parte clubul și-a propus să vină mai aproape de cetățenii orașului, motiv pentru care în primăvară va organiza Ziua Porților Deschise, pentru ca oamenii de rând să aibă ocazia să îi întâlnească pe campionii care reprezintă orașul la diferitele competiții. De asemenea, de Ziua Unirii – 24 ianuarie, CSM va organiza două competiții pentru copii, una de gimnastică artistică și una de handbal.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.