SPORT 12 noiembrie 2014

ACS Sport-All vrea să formeze campioni de schi

de Székely Emőke | 583 vizualizări

În vara acestui an ACS Sport-All din Sfântu Gheorghe anunța înființarea unor noi secții, și anume schi alpin și înot. Dacă în ceea ce privește înotul clubul se axează pe învățarea propriu-zisă a înotului, și nu pe performanță, nu același lucru se poate spune despre secția de schi, unde scopul este creșterea de campioni.

„Copiii înscriși la schi alpin au început pregătirea în luna octombrie. Multora li se pare ciudat să practici schi fără zăpadă, însă instructorii se axează în această perioadă pe pregătirea de bază, pentru ca atunci când va veni zăpada să aibă deja condiția fizică necesară sportului de performanță” – ne-a declarat președintele clubului, Vass Hunor.

De pregătirea copiilor se ocupă doi instructori de schi, Bocz Attila și Bajkó Levente, de la care am aflat că numărul celor care merg constant la antrenamente este de 8. Unii dintre ei sunt începători, însă alții sunt deja cunoscători ai sportului, au mai participat la concursuri și după înființarea secției s-au legitimat la Sport-All.

„Trei fete și cinci băieți vin la fiecare antrenament. Interes este, ar veni mai mulți, însă antrenamentele se țin la stadionul din Sfântu Gheorghe de la ora 16, și mulți copii au program prelungit la școală sau alte activități, așadar vin o dată sau de două ori pe săptămână, depinde. Printre cei care sunt mereu prezenți se numără și Csenteri Gergely, care a venit la noi de la un alt club, și care anul trecut a terminat concursuri naționale pe locul 5-6. Scopul nostru este acela ca el să devină campion național” – spune instructorul Bocz Attila.

Acest lucru însă poate avea un impediment anul acesta, și anume acela că Sport-All se va afilia la Federația Română de Schi abia la anul, așadar nu e sigur că sportivul din Sfântu Gheorghe va fi lăsat să concureze la Campionatul Național. Va participa însă la alte competiții, Bocz spunând că vor fi multe concursuri în zona Brașov, la care va fi prezentă toată crema schiului românesc, și unde vor putea vedea exact unde stă Csenteri Gergely față de alți schiori din țară.

În ceea ce privește dotarea secției, președintele Vass Hunor spune că au nevoie de echipamente specifice de schi, cum ar fi porți și sistem de cronometrare performant. De asemenea clubul dorește să achiziționeze echipament personalizat pentru membrii secției de schi, și vrea să își trimită schiorii în trei cantonamente, două în țară și unul în străinătate. Întrebat dacă Sport-All se va extinde și cu alte discipline în viitorul apropiat, Vass Hunor spune că în lunile ce urmează și-au propus să consolideze secțiile existente, însă dacă se va ivi o oportunitate de lărgire în sensul în care îi va căuta un antrenor care dorește să înființeze o secție nouă, ei sunt deschiși.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.