SPORT 10 august 2023

A 17-a ediție a Turului Ciclist din Secuime a început!

de David Leonard Bularca | 1409 vizualizări

Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc a început miercuri, 9 august, și este programat să se încheie sâmbătă, 12 august, când va avea loc și festivitatea de premiere. Toate cele patru etape însumează 423,5 kilometri, susțin organizatorii evenimentului.

Joi, 10 august, va avea loc prima etapă din concurs.

„Turul Ținutului Secuiesc a ajuns la a 17-a ediție. Cele patru etape au 423,5 kilometri. Mâine (n. red.: joi, 10 august) va fi prima etapă, care începe la ora 13:00, dar noi așteptăm oamenii de la ora 11:00. O să ajungem prin Covasna, Târgu Secuiesc și Miercurea Ciuc. Poimâine (n. red.: vineri, 11 august) plecăm din Miercurea Ciuc, spre Gheorgheni și ajungem în Târgu Mureș. În 12 august plecăm din Târgu Mureș și o să ajungem la Miercurea Ciuc. Noi preconizăm că vom ajunge la ora 14:00 la final cu toții și o să avem ceremonia de decernare a premiilor”, a spus directorul general al turneului, Lukács László, miercuri, într-o conferință de presă organizată la Sfântu Gheorghe.

Bugetul din acest an al turului este de aproape 100.000 de lei.

„Bugetul este aproape de 100.000 de lei, care înseamnă cazare, masă, avize, marketing, comunicare, tot. Din fericire, am avut și anul acesta sponsori autorități locale și firme”, au mai transmis organizatorii.

La ediția din acest an sunt așteptați să participe peste 100 de cicliști din nouă țări.

Restricții de circulație

Joi, 10 august, vor fi și o serie de restricții de circulație, după cum au anunțat autoritățile din Sfântu Gheorghe.

„Startul festiv al primei etape va avea loc joi, 10 august, între orele 11:30-13:00, cu următorul traseu: Casa cu Arcade - str. Gróf Mikó Imre - str. 1 Decembrie 1918 - str. Lt. Păiuş David - str. Constructorilor - ieşire spre orașul Covasna.

Pe durata probei, circulația rutieră va fi închisă total pe străzile Libertății şi Gróf Mikó Imre, iar pe străzile Lt. Păiuş David şi Constructorilor va fi restricționată”, conform autorităților.

Mai multe detalii despre Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc pot fi găsite și pe tourofszeklerland.ro.

Evenimentul este o competiție reprezentativă în întreaga Europă. Fondatorii Eduard Novák și Róbert Ráduly au organizat prima ediție în anul 2006 ca o competiție regională, dar în scurt timp aceasta a primit o calificare internațională, potrivit tourofszeklerland.ro.

Sursa foto: organizatori

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.