SPORT 24 iunie 2014

FC Sepsi a încheiat cel mai frumos sezon din istorie

de Székely Emőke | 575 vizualizări

Echipa de futsal FC Sepsi din Sfântu Gheorghe a terminat sezonul pe locul 4 în campionat și locul 2 în Cupa României, ceea ce s-a încadrat în obiectivul propus la începutul competițiilor. Antrenorul Farkas Attila spune că pe lângă asta au trăit cel mai frumos sezon din istoria clubului.

În luna august a anului trecut am afirmat că ne propunem o clasare între primele 4 echipe atât în campionat, cât și în Cupa României. A fost un obiectiv curajos având în vedere faptul că la primul antrenament am fost doar 7 inși. Am muncit mult pentru a forma o echipă, dar într-un final am reușit, iar FC Sepsi a avut un sezon bun. Fără doar și poate aducerea jucătorilor spanioli a fost o alegere bună, băieții au dat un plus de atitudine pozitivă, ceea ce s-a văzut pe tot parcursul sezonului. Niciodată în istoria clubului spiritul de echipă nu a fost atât de puternic ca în acest sezon, iar la asta au contribuit spaniolii din echipă” – ne-a declarat Farkas Attila.

Acesta spune că cei 4 stranieri au intrat în inimile oamenilor din Sfântu Gheorghe și s-au simțit foarte bine aici, motiv pentru care la despărțire au lăsat deschisă posibilitatea de a reveni la gruparea covăsneană.

„Ne-am luat două săptămâni de vacanță, după care vom începe construirea echipei. Contractele spaniolilor au expirat, la fel și contractul lui Andrei Grigoraș. Desigur că noi ne-am dori să continue cu toții la noi, va trebui să negociem. Niciunul nu a spus că nu mai vrea să joace la noi” – spune antrenorul.

În ceea ce îi privește pe ceilalți jucători, cei din Sfântu Gheorghe și Cornel Țicalo vor rămâne la echipă, iar antrenorul spune că l-ar vrea în echipă și pe Mánya Szabolcs, cel care a jucat în sezonul trecut pentru Odorheiu Secuiesc.

Farkas Attila a vorbit și despre schimbările pe care le-au făcut în vacanța de iarnă, când în locul lui Cătălin Doltea și a lui Alejandro Milla au venit Adrian Morales și Mario Velasco. Cei doi au fost aduși prin Gustavo Redondo Herguedas, care se ocupă și de impresariat sportiv. „Înainte de a pleca acasă în vacanță i-am dat temă de casă să aducă doi jucători, unul care joacă cu stângul și un marcator. Au venit doi sportivi care au făcut față cu brio și au făcut diferența. În partea a doua a sezonului am avut multe meciuri bune, și ne-am dorit mult să câștigăm Cupa României, dar n-a fost să fie” – povestește Farkas Attila.

De altfel și pentru el acest sezon a fost ceva nou, dat fiind faptul că a fost primul lui an ca antrenor principal. Consideră că acest an a fost o provocare pentru el, deși admite că antrenoratul l-a atras de mult timp. „Mi-am dorit să fiu antrenor, de aceea am început să iau notițe cu mulți ani în urmă, pe vremea când încă jucam. De la fiecare antrenor mi-am propus să învăț ceva. Nu este un secret că am învățat foarte multe de la Jakab Zoltán, cel lângă care am fost anul trecut secund, și pe care îl consider în continuare cel mai bun specialist de futsal din țară. Dar nu aș fi reușit fără echipa minunată pe care am avut-o, fără oameni ca Tittesz Zoltán, Miklós Zoltán, fără prieteni, și desigur Bende Lajos, care este deja un simbol al clubului și un exemplu pentru jucătorii tineri. De asemenea mulțumesc Consiliului Județean Covasna, Consiliului Local Sfântu Gheorghe și sponsorilor care ne-au fost alături” – spune Farkas Attila.

Acesta nu a uitat nici de suporteri fără de care sezonul ar fi fost mult mai sărac și spune că faptul că fanii au umplut sala sporturilor și i-au încurajat și în deplasare a contribuit la cel mai frumos sezon din istoria FC Sepsi.

Statistici FC Sepsi sezonul 2013 / 2014

  • Număr jocuri în sezonul regulat: 20
  • Număr victorii: 10
  • Număr meciuri egale: 3
  • Număr înfrângeri: 7
  • Număr jocuri în play-off: 5
  • Număr victorii: 2
  • Număr înfrângeri: 3
  • Număr goluri în sezonul regulat: 93
  • Număr goluri în play-off: 21
  • Număr jocuri în Cupa României: 5
  • Număr victorii: 4
  • Număr înfrângeri: 1
  • Număr goluri în Cupa României: 32
  • Golgheterul echipei: Gustavo Redondo Herguedas cu 39 de reușite

 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.