SPORT 19 octombrie 2015

120 de sportivi au practicat arta samurailor la Festivalul de Arte Marțiale din Sfântu Gheorghe

de Sever Ioan Miu | 963 vizualizări

În jur de 120 de sportivi din toată țara cu rezultate naționale și internaționale la diferite stiluri de luptă au participat la Festivalul de Arte Marțiale organizat la Sfântu Gheorghe între 16 și 18 octombrie de către Clubul Sportiv SAMURAI OPS din municipiu. Evenimentul a pus accent pe Ju-jitsu, sport practicat în trecut de samuraii care rămâneau fără arme.

Acțiunea s-a desfășurat pe parcursul a trei zile la Sala de Judo a Şcolii Generale Nicolae Colan, cuprinzând şi o demonstrație în Sala Sporturilor „Szabó Kati” din Sfântu Gheorghe.  Demonstrația, unul dintre cele mai interesante momente ale evenimentului, a presupus imobilizarea unor adversari înarmați cu arme care le imitau pe cele reale.

„Ju-jitsu este arta perfectă de autoapărare pe stradă, arta marțială folosită de poliție și armată. În mod normal, polițistul nu are voie să te lovească, el trebuie să te imobilizeze, să te ducă la secție, iar judecătorii să te judece”, ne-a declarat antrenorul Petru Oltean, în timp ce un alt antrenor imobiliza un elev înarmat. „Luptătorul de Ju-jitsu trebuie să cunoască totul, el trebuie să facă față atât cu un luptător de box, cât și cu unul de karate sau de muai-thai. Fie că mă atacă cu sabia, cu cuțitul, cu o coasă, eu trebuie să găsesc imediat o tehnică să imobilizez adversarul”, a mai spus Oltean.

„Tehnicile acestea au fost create de samurai – vestiții războinici japonezi care luptau pentru a trăi –, cu scopul de a-și anihila un adversar înarmat. Când își pierdeau toate armele, samuraii treceau în lupta corp-la-corp”, ne-a povestit antrenorul.

Organizatorii spun că scopul festivalului a fost atins, prin schimbul de experiență, prin antrenamentele comune și demonstrațiile de arte marțiale efectuate de sportivi. Evenimentul a contribuit la ridicarea nivelului de tehnicitate a sportivilor locali, socializare şi legarea de prietenii. Organizatorii mulțumesc Consiliului Judeţean Covasna și Consiliului Local Sf. Gheorghe pentru sprijinul acordat sportului, precum și tuturor celor prezenţi la acest eveniment.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Oltean Petru, 20 octombrie 2015
Fatul că tu faci acest comentariu sub numele meu inversat spune totul despre tine. Dacă ai vreo problema cu mine hai să o rezolvam cunva dacă ai coloana verebrală nu-mi mai răstălmaci numele.
Oltean Petru, 20 octombrie 2015
Bună ziua, O scurtă lămurire la răutatile adresate referitor la cele două evenimente derulate aproximativ in aceasi perioadă in locatii diferite sau la ore diferite. Programul Pierre de citeste integral
Naetlo Urtep, 20 octombrie 2015
O minciuna mai mare ca aceasta nu am auzit. Domnilor nu a fost nici un Festival de Arte Martiale, acest lucru s-a intamplat prin programul Pierre de Coubertin. Platim taxe si impozite pentru a fi citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.