SOCIAL 27 martie 2020

VIDEO De ce nu dezvăluie Spitalul identitatea angajaților infectați cu noul coronavirus

de Iulia Drăghici - Taraș | 2598 vizualizări

Este vorba despre legislație și drepturi, spune managerul

Identitatea angajaților din Spitalul Județean de Urgență Dr. Fogolyán Kristóf Sfântu Gheorghe infectați cu noul coronavirus nu poate fi făcută publică de instituție, pentru că astfel s-ar încălca drepturile pacienților, spune managerul unității spitalicești, András Nagy-Róbert. Singurii care pot să facă publice aceste informații sunt numai ei, angajații deveniți între timp pacienți infectați cu virusul COVID-19, a mai punctat acesta.

„Noi, ca și spital, să dezvăluim identitatea pacienților pe care îi tratăm este exclusă și interzisă. Se încalcă drepturile pacientului, motiv pentru care, ca instituție, ca spital, nu putem să facem acest lucru. Asta vizavi de faptul că pe media socială au apărut tot felul de comentarii pe acest lucru și poate dispersez acest subiect, pentru că este interzis, este contra legii. Drepturile pacientului interzic comunicarea de orice fel de informații în ceea ce privește identitatea, starea pacienților și alte date concrete. Acest lucru îl pot face însă pacienții. Eu am discutat cam două ore la telefon cu colegii mei implicați în această situație, că din punctul meu de vedere ar fi mai bine să dezvăluie numele lor, având în vedere numărul mare de pacienți cu care intră în contact. Unii au și făcut acest lucru, alții nu au făcut acest lucru. Este decizia fiecăruia ca și persoană, ce variantă îl atrage. Ca și conducător de instituție, mi se exclude, ca legislație și competență, orice fel de constrângere în această privință. Este decizia personală a fiecăruia”, a spus vineri, într-o conferință de presă online, managerul spitalului, András Nagy-Róbert.

Acesta a mai punctat că a primit chiar și SMS-uri în care a fost acuzat de mușamalizare și minciună, dar că explicația este în continuare cea prezentată anterior.

În prezent, cele mai recente date ale Spitalului, arată că 7 angajați sunt infectați cu virusul COVID-19. Dintre aceștia, patru medici, toți ginecologi (Pál András, Kese Réka și Antal Álmos și Romulus Găzdac) au confirmat public că se află printre cei care au avut rezultate pozitive la testul de coronavirus.

Primarul din Sfântu Gheorghe Antal Árpád și președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor au făcut apeluri publice ca cei infectați să iasă în public, pentru că acest gest ar avea scop de a „înlătura frica și de a restabili încrederea față de Spitalul Județean”.

Între timp, pacienții de pe secțiile de Obstetrică- Ginecologie, Neonatologie și din sala de nașteri au fost externați. Dar joi s-a pus carantină pe secția de Terapie Intensivă pentru că unul dintre pacienții internați acolo a fost depistat ca fiind infectat cu noul coronavirus.

 

 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.