SOCIAL 6 august 2019

(Update) Accident cu mocănița la Comandău

de Iulia Drăghici - Taraș | 7333 vizualizări

Un vagon cu turiști s-a răsturnat  

Mai mulți turiști care se aflau în vizită la sfârșitul săptămânii trecute în zona Comandău au avut parte de o experiență de neuitat, și nu în sensul bun al expresiei. Călătoria cu mocănița s-a transformat în coșmar când un vagon s-a răsturnat și a rănit mai mulți pasageri. 

Incidentul a ieșit la lumină printr-o postare publicată pe Instagram de vloggerița Sânziana Negru. 

Ieri a fost o zi groaznică, una dintre cele mai urâte zile din viaţa mea. Am fost în judeţul Covasna cu prietenii mei şi pentru că ploua am zis hai să mergem cu toţii într-o excursie cu mocăniţa. După ne-am luat bilete, eram vreo zece, am plecat. Vagonul nostru a deraiat la dus din cauza şinei, iar la întors nu am mers 2-3 minute că a început să deraieze şi ne-am răsturnat cu toţii. Credeţi-mă, nu-mi venea să cred că se întâmplă aşa ceva. Majoritatea prietenilor mei sunt ok, eu m-am lovit puţin la tibie şi la genunchi. Mai puţin norocos a fost un prieten care a căzut pe o parte şi un vagon a căzut peste el. L-a lovit pe toată partea dreaptă. Ne-am dat seama cât de grav poate să fie totul. El a strigat doar o dată ajutaţi-mă şi apoi nu l-am mai auzit. Toţi eram albi la faţă. Nu ştiu dacă este ghinionul nostru sau dacă este vina celor care nu au grijă de calea ferată”, a spus Sânziana Negru pe Instagram, potrivit Libertatea. 

Garnitura, compusă din locomotiva cu aburi şi două vagoane, a pornit din comuna Comandău, pe traseul spre zona de pădure Holum. La mică distanţă de staţia de plecare, unul din vagoane a sărit de pe şine, a fost repus la loc cu un dispozitiv special de ridicare, iar trenul şi-a continuat drumul. La scurt timp, vagonul a sărit din nou de pe liniile de cale ferată și de această dată s-a răsturnat. 

Eram, cred, câte zece oameni, în fiecare din cele două vagoane. La un moment dat, în mers, unul dintre vagoane a sărit de pe şine din nou, s-a înclinat şi s-a răsturnat. Unul dintre noi a ajuns la spitalul din Sfântu Gheorghe, dar suntem toţi plini de vânătăi", a mai spus Sânziana Negru, potrivit Adevărul. 

Evenimentul a fost sesizat la poliție, iar IPJ Covasna demarat o anchetă. 

Incidentul s-a petrecut sâmbătă, în jur de ora 13:00, când un vagonet al trenulețului s-a răsturnat și o persoană a suferit vătămări corporale. În continuare se fac cercetări pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă. Din primele verificări se pare că s-a răsturnat din cauza terasamentului”, ne-a declarat un reprezentant al Compartimentului de Relații Publice din cadrul IPJ Covasna. 

Polițiștii covăsneni spun că în acest caz se continuă cercetările pentru a se stabili toate circumstanțele producerii evenimentului. 

Linia de mocăniţă este administrată de o societate cu sediul în Criscior, judeţul Hunedoara, aceeaşi care administrează alte linii ferate pe ecartament îngust la Brad, la Abrud şi la Moldoviţa, scrie Adevărul. 

„Mecanicul de tren a refuzat să comenteze cele întâmplae şi circumstanţele în care a decis să îşi continue drumul, după prima deraiere a vagonului”, mai notează aceeași sursă. 

O călătorie pe linia turistică de la Comandău este de 15 lei pentru o persoană, dus-întors. 

Calea ferată forestieră cu ecartament îngust de la Comandău şi locomotiva care circulă pe aceasta este unul dintre obiectivele incluse în „Cele șapte minuni” ale județului Covasna, listă întocmită în 2016, pe baza unui concurs realizat de autorități.

Sursă foto: Adevărul/ Sânziana Negru

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.