SOCIAL 28 iulie 2020

Un nou demers pentru îmbunătățirea vieții vârstnicilor covăsneni

de Iulia Drăghici - Taraș | 806 vizualizări

Județul Covasna, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Covasna va participa, alături de Caritas Alba Iulia – Asistență Medicală și Socială din județele Harghita și Mureș la un proiect finanțat prin Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021. Acesta se numește „CARE –Colaborare și asistență. Respect și egalitate-pentru vârstnici”. 

Participarea a fost acceptată și discutată joia trecută, în ședința ordinară a Consiliului Județean Covasna. 

Obiectivul general este de a oferi suport pentru implementarea unor măsuri de dezvoltare locală în localități rurale din cele trei județe, prin care se contribuie la creșterea accesului vârstnicilor la servicii sociale și medicale integrate. Trebuie menționat că proiectul nu are aport financiar din partea DGASPC Covasna, dar o condiție pentru semnarea contractului a fost asigurarea sustenabilității proiectului pe o perioadă de 5 ani de la terminarea acestuia”, arată, într-un comunicat de presă, transmis de Consiliul Județean Covasna. 

Este vorba despre un program pe trei județe, Harghita, Covasna și Mureș, cu un total de peste 10 milioane de lei pentru cele trei județe. (...) Aș vrea să informez publicul interesat că în ultimii 10 ani de zile am mărit de 10 ori acea sumă pe care o încredințăm pentru extinderea serviciilor sociale, mai ales pentru persoane vârstnice din județul Covasna. Momentan sunt 1600 de persoane vârstnice nevoiașe care beneficiază de aceste servicii”, a spus joi președintele CJ Covasna, Tamás Sándor. 

În hotărârea adoptată joi se arată că Proiectul „CARE –Colaborare și asistență. Respect și egalitate-pentru vârstnici” are ca obiective extinderea serviciilor sociale la domiciliu cu servicii de diagnosticare și tratament medical la domiciliu pentru îmbunătățirea satisfacției grupului țintă; menținerea persoanelor vârstnice în ambientul lor obișnuit prin extinderea serviciilor sociale la domiciliu pentru îmbunătățirea satisfacției grupului țintă; promovarea voluntariatului în domeniul social și implicarea voluntarilor în activitățile proiectului pentru îmbunătățirea satisfacției grupului țintă; susținerea specialiștilor din comunitățile proiectului prin diverse activități pentru realizare de rețele profesionale informale, îmbunătățirea relațiilor instituționale între APL, furnizori de servicii sociale și medicale din localitățile țintă, autorități și instituții publice la nivel local, județean. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.