SOCIAL 10 octombrie 2017

„Un milion de stele pentru nevoiași” revine în trei localități covăsnene

de Iulia Drăghici - Taraș | 780 vizualizări

Acțiunea de solidaritate inițiată de Caritas ajunge și anul acesta în județul Covasna

O nouă ediție a campaniei de solidaritate inițiată de Caritas, „Un milion de stele pentru nevoiași”, va avea loc vineri, în 13 octombrie a.c., între orele 18:00 – 20:00, în mai multe localități din România, printre care trei și din județul Covasna.

Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc și Baraolt sunt orașele care se alătură campaniei Caritas de a strânge donații pentru persoanele nevoiașe.

La Sfântu Gheorghe acțiunea va avea loc în Piața Libertății, la Târgu Secuiesc în Piața Gábor Áron, iar la Brețcu în Biserica Romano-Catolică.

„Este deja o tradiţie că în fiecare an organizația noastră realizează cel mai amplu gest de solidaritate: evenimentul „Un milion de stele pentru nevoiași”. Acțiunea constă în aprinderea unor lumânări într-un spaţiu public și oferirea unei donații la fața locului, fiecare flacără reprezentând simbolic o persoană care se confruntă cu neajunsurile şi excluziunea socială. Oferim oportunitate oricărei persoane de a face un bine exprimându-se vizibil și arătând, în ciuda tuturor dificultăților, importanța comunității și interesul purtat celor în nevoie. Misiunea noastră este de a-i sprijini pe cei săraci și marginalizați social să se exprime și să recâștige dreptul la o viață demnă, prin programe complexe de asistență socială și prin acțiuni caritabile și umanitare. Prin această acțiune puteți să fiți alături de noi în munca de caritate”, arată un comunicat de presă transmis de Caritas Alba Iulia.

Anul trecut, din donațiile primite în două localități covăsnene s-au strâns în total 3.107 de lei. Fondurile au fost utilizate pentru achiziționarea de pachete cu alimente de bază pentru 45 familii și persoane vârstnice nevoiașe.

În total, la ediția din anul precedent, evenimentul a avut loc în 16 de localități cu participarea a peste 5.300 de persoane. Atunci s-au strâns 42.294 de lei, care au ajuns în ajunul Crăciunului la peste 600 de familii sărace și vârstnici, prin intermediul pachetelor cu alimente.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.