SOCIAL 3 aprilie 2021

Un altfel de „protest”: flori împotriva violenței, dragoste în locul urii

de Iulia Drăghici - Taraș | 1571 vizualizări

Un grup de tineri din Sfântu Gheorghe organizează sâmbătă, 3 aprilie, de la ora 14:00, un „protest” cu flori, iubire și recunoștință, la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf”, ca răspuns la evenimentele anti-restricții din ultima perioadă. Mai concret, cu ocazia Paștelui Catolic, aceștia vor să le ofere flori angajaților spitalului și să le transmită, din fața unității spitalicești, gânduri bune și celor care luptă pentru supraviețuire. Demersul este unul deschis și sunt așteptați toți cei interesați, ne-au transmis coordonatorii acțiunii.

Aceasta este protestul nostru.

Protestul unei echipe de tineri de cincisprezece până la douăzeci de ani, cu ocazia paştelui catolic. Acum, de paşte, în loc de violenţă am ales să-i sărbătorim cu flori în mâini pe cei care se luptă cu adevărat în prima linie. Protestăm alături de cei care luptă împotriva virusului în fiecare zi. Alături de cei care sunt pe ventilatoare, pentru cei care au grijă de acești pacienți zi și noapte. Dar şi pentru cei aflați în dificultate, cei care nu sunt siguri că vor avea ce pune pe masă şi mâine.

Nu venim cu mașina, nici nu claxonăm, nu țipăm, vrem doar să predăm în liniște câteva fire de flori eroilor noștri de zi cu zi pentru a le mulțumi tot ceea ce fac pentru noi și pentru cei dragi.

De îndată ce predăm florile, mergem acasă. Ne spălăm pe mâini și în continuare sperăm că numărul cazurilor va scădea.

Aceasta este demonstrația noastră”, transmit, prin intermediul Facebook, organizatorii evenimentului.

Inițiatorii sunt, potrivit aceleiași surse, Bokor Anna, Conrea-Ilyés Ágnes, Kertész Ábrahám, Kovács Angyalka-Rebeka, Kovács Bálint Hunor și Nagy-Lázár Mikolt.

Cei interesați să ia parte, respectând regulile și aducând propriile flori de împărțit, sunt așteptați la ora 14:00 la poarta spitalului.

Sursa foto: Facebook. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.