SOCIAL 9 septembrie 2021

Tinerii maghiari își pun sângele în mișcare, într-o nouă campanie de donare

de Iulia Drăghici - Taraș | 2255 vizualizări

Asociația Háromszéki Ifjúsági Tanács - HÁRIT anunță că pe 1 octombrie va organiza o nouă ediție a campaniei de donare de sânge „Dăruiesc Viață!”. Acțiunea se va derula la Centrul De Transfuzie Sanguină Sfântu Gheorghe.

Scopul Asociației este de a încuraja tinerii pentru donare de sânge, în același timp, de a atrage atenția asupra importanței donării de sânge: tinerii trebuie să joace un rol important în viața comunității”, a declarat, potrivit unui comunicat de presă, președintele HÁRIT, Kelemen Szilárd-Péter. 

Campania „Dăruiesc Viață!” a fost lansată în toamna anului trecut de Conferința Tineretului Maghiar din România (MIÉRT), iar demersului s-au alăturat toate organizațiile membre ale asociației. 

Atunci, aproape 40 de tineri au donat sânge în Sfântu Gheorghe. Bonurile de masă primite de aceștia în cadrul campaniei au fost donate Fundației Sf. Francisc condusă de Böjte Csaba. 

Anul acesta, HÁRIT și-a stabilit un obiectiv la fel de benefic, iar pe lângă asta campania răspunde deficitului de sânge cauzat de epidemie”, au mai transmis, prin comunicatul de presă, reprezentanții organizației. 

Aceștia fac apel atât la tineri, cât și la antreprenorii locali să se alăture inițiativei. 

Toți donatorii de sânge sunt bineveniți pe 1 octombrie! Întrucât este vorba de o donare organizată, îi rugăm pe toți cei interesați să-și indice prezența la următoarea adresă de e-mail: alice@miert.ro sau pe pagina de Facebook a Asociației HARIT. Purtarea măștii este obligatorie pe toată durata evenimentului”, notează aceeași sursă. 

Demersul este unul cât se poate de lăudabil, având în vedere că Centrul de Transfuzie Sanguină a anunțat recent că perioada concediilor a afectat colecta de sânge la nivelul județului și că este nevoie ca donatorii să meargă din nou să doneze. 

De asemenea, e util să se cunoască faptul că pot dona sânge persoanele cu vârste între 18 și 60 de ani, cu o greutate minimă de 55 de kilograme, cu o stare bună de sănătate (fără boli cronice sau medicamente luate în ultimele 2 săptămâni), cu mic dejun şi lichide (apă, ceai, cafea, lapte) servite înainte de donare (obligatoriu!). Este interzis consumul de băuturi alcoolice 48 ore înainte de donare și fumatul 2 ore înainte şi după donare.

Fiecare donator primește tichete de masă în valoare de 66,99 lei și un set de analize de sânge.

Sursa foto: Facebook/ Háromszéki Ifjúsági Tanács

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.