SOCIAL 27 iulie 2021

„Terapie prin artă”, la Covasna: expoziție semnată de doi artiști reputați

de Iulia Drăghici - Taraș | 1254 vizualizări

Până la 1 august, la Hotel Căprioara din Orașul Covasna poate fi vizitată expoziția pictorului Dumitru Bezem din Piatra Neamţ şi sculptorului Emil Gentimir din Iaşi. Evenimentul face parte din programul „Terapie prin artă”, iniţiat de Centrul de Cultură Arcuş, Asociaţia culturală Predeluţ şi S.C. Turism Covasna SA. 

Dumitru Bezem s-a născut în 23 octombrie 1947 în Tarcău-Neamț, este absolvent al Facultăţii de  Arte Plastice din  Iași şi membru al Uniunii Artiştilor Plastici (U.A.P) din România.

De-a lungul timpului a avut numeroase expoziţii personale sau de grup în ţară, la Bucureşti, Iaşi, Piatra Neamţ, Bacău, Târgu Mureş, Râmnicu Sărat, Suceava, dar şi peste hotare, în Franţa, SUA, Ungaria, Olanda, Anglia şi Israel.

În 1992 a primit Premiul Inspectoratului pentru Cultură Neamț, în 1998 Premiul „Aurel Băeșu“ pentru pictură, în 2006 ziarul „Ceahlăul” i-a conferit premiul „Omul anului în artă“, iar în 2013 a primit Diploma de excelență Bienala de Artă „Lascăr Vorel“ Piatra Neamț.

Emil Gentimir s-a născut pe 29 ianuarie 1948 în satul Bahnari, județul Vaslui. A dat admitere la Facultatea de Arte Plastice a Universității de Arte din Iași și, în paralel, s-a înscris și a frecventat cursurile Școlii Tehnice din București.

Cariera de artist plastic – sculptor - și-a dezvoltat-o executând lucrări pe care le-a expus în cadrul unor expoziții individuale și colective organizate la Casa Corpului Didactic din Iași, Liceului pedagogic «Vasile Lupu» din Iași, Sala «Victoria» din Iași, sediul TVR Iași. După anii 90, a participat la tabere internaționale de sculptură, continuând activitatea de creație în lemn și arte plastice și expunând la Galeria Municipală «Dan Hatmanu» din Hârlău și la Centrul de Cultură Arcuş din judeţul Covasna.

Lucrarea sa de referință – bustul domnitorului Vasile Lupu – este expusă permanent la sediul Școlii Normale «Vasile Lupu» din Iași”, au transmis organizatorii acțiunii, printr-un comunicat de presă. 

Anul acesta, expoziția din programul „Terapie prin artă” a fost deschisă luni, 26 iulie, ora 18, în sala „Alegria” a Hotelului  „Căprioara” din oraşul Covasna. 

Intrarea la expoziția care poate fi vizitată până pe 1 august este liberă.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.