SOCIAL 27 martie 2020

UPDATE VIDEO Terapia Intensivă a Spitalului Județean, sub carantină

de Iulia Drăghici - Taraș | 11507 vizualizări

UPDATE VIDEO: Declarații ale managerului spitalului, András Nagy-Róbert, în conferința de presă de vineri, 27 martie. 

Știrea inițială: Alte două cazuri, de această dată la pacienți, au fost confirmate, dar și în rândul angajaților se numără șapte cazuri 

Depistarea a încă două cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus a dus joi la noi măsuri de carantină la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, respectiv la Secția de Terapie Intensivă. De această dată, este vorba despre doi pacienți.

În urma rezultatelor pozitive testării Coronavirus - COVID-19 a doi pacienți internați în Spitalul Județean, alte 2 cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate.

Unul dintre pacienți s-a aflat la Terapie Intensivă, când a fost confirmată infecția cu COVID-19. Prin urmare, Secţia de Anestezie şi cea Terapie Intensivă au fost puse imediat sub carantină și a început testarea celor 13 persoane care au fost de gardă. Restul personalului din cadrul secției, respectiv 46 de persoane vor rămâne acasă obligatoriu în autoizolare, până când vor fi cu toţii testaţi, în următoarele 4-5 zile.

A ieşit pozitiv și testul unui alt pacient cu simptome suspecte, internat prin Urgență, care acum se află în Secția de Boli Infecţioase. Inițial, pacientul nu a informat personalul că s-a întors din străinătate, de aceea a fost internat la Secția Pneumoftiziologie, iar după constatarea simptomelor suspecte a fost transferat la Boli Infecțioase, unde i-a fost efectuat testul pentru coronavirus.

În ambele cazuri, s-a pornit o anchetă epidemiologică, în urma căreia toate cadrele medicale care au avut contact cu pacienții intră obligatoriu în autoizolare la domiciliu. În acest moment, nu este necesară altă măsură decât carantina instituită la Secția de Terapie Intensivă”, arată un comunicat de presă transmis joi redacției Observatorul de Covasna, de Spitalul Județean.

Pe secția de Terapie Intensivă se află patru pacienți, dar și 13 angajați ai spitalului care au rămas să asigure supravegherea medicală, mai informează unitatea medicală.  

În data de 26 martie au fost prelevate probe de la încă 46 persoane din cadrul personalului spitalului, printre care și de la cele 13 persoane care rămân la Terapie Intensivă, pentru a asigura supravegherea medicală a celor 4 pacienți internați în această secție.

Cazurile urgente vor fi redirecționate către spitalele din Tg. Secuiesc și Brașov, de la caz la caz. Toți pacienții cu patologie obstetrica-ginecologie sunt redirecționați către Spitalul Municipal Târgu Secuiesc. Direcția Județeană de Sănătate Publică Covasna continuă prelevarea de probe, iar ancheta epidemiologică este extinsă. Scenariul privind reorganizarea spitalului va fi anunțat mai târziu de conducerea instituției”, mai transmite aceeași sursă.

Și șapte angajați sunt infectați cu virusul COVID-19

Reprezentanții spitalului spun de asemenea că infectați cu noul coronavirus sunt și șapte angajați ai spitalului.

Până acum s-au efectuat 106 de teste în rândul personalului, din cele trei secții – Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie, Bloc Nașteri –, respectiv celelalte secții, unde a fost contact direct cu cazurile confirmate. Din cele 106 teste, 6 au ieşit  pozitiv, astfel, dintre angajaţii spitalului,  7 persoane sunt infectate cu COVID-19. 

Din cei 29 pacienți, aflați în cele trei secții – Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie, Bloc Nașteri –, care au fost testaţi pentru coronavirus, nimeni nu a avut rezultat pozitiv până joi după-amiază, așa că unii dintre ei pot pleca acasă, dar trebuie să rămână în autoizolare la domiciliu. Cei care necesită tratament rămân în secții, unde vor primi îngrijiri medicale”, arată comunicatul de presă.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Dr. Fogolyán Kristóf Sfântu Gheorghe a dispus duminică 22 martie 2020 plasarea sub carantină a secțiilor obstetrică-ginecologie, neonatologie, respectiv sala de nașteri ca urmare a confirmării infecției cu COVID19- coronavirus, la unul din angajații încadrați la aceste secții.

Imediat a început decontaminarea spitalului, pacienții cu patologie obstetrică-ginecologie au fost redirecționați către Spitalul Municipal Târgu Secuiesc și a fost demarată o anchetă epidemiologică amplă.

Așa s-a aflat că încă patru angajați ai spitalului au noul coronavirus, adică în total cinci. Dintre aceștia, trei medici, toți ginecologi (Pál András, Kese Réka și Antal Álmos), au ieșit public și au confirmat că sunt infectați, în urma apelului făcut de primarul Antal Árpád și președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, cu scopul de a „înlătura frica și de a restabili încrederea față de Spitalul Județean”.

În tot acest timp, autoritățile județene au atras atenția celor care în ultima perioadă au intrat în contact cu angajații secțiilor amintite să se autoizoleze, împreună cu familia, la domiciliu 14 zile și să apeleze următoarele numerele de telefon puse la dispoziție de autorități: DSP Covasna: 0757-354 074, 0749-038 675, 0751-297 992, 0751-041 426, ISU Covasna: 0755-740 427.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.