SOCIAL 29 august 2020

Tânăr suspectat că ar fi trimis mesaje de ameninţare unor concetăţeni, reţinut de poliţişti

de Iulia Drăghici - Taraș | 2651 vizualizări

Un tânăr în vârstă de 19 ani din localitatea Racoşul de Sus, care este suspectat că ar fi trimis mesaje de ameninţare mai multor concetăţeni, a fost reţinut de poliţişti, a informat, vineri, Inspectoratul de Poliţie Județean (IPJ) Covasna.

„Pe parcursul săptămânii trecute, în urma manifestării unei situaţii conflictuale în localitatea Racoşul de Sus, constând într-o serie de incidente între cetăţenii localităţii în cauză (...), poliţiştii covăsneni s-au autosesizat, iar la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna au fost dispuse măsuri preventive, întrucât existau informaţii că situaţia tensionată din localitate ar putea degenera (...). Pentru prevenirea unor viitoare conflicte, persoanele implicate au fost atenţionate de către poliţişti pentru a aplana situaţia conflictuală. Totodată (...), poliţiştii au demarat o serie de consultări cu cetăţenii localităţii şi autorităţile publice locale, cu scopul de a identifica o rezolvare rapidă a situaţiei conflictuale. Ulterior desfăşurării acestor consultări, unii cetăţeni din Racoşul de Sus au primit pe telefonul mobil mesaje explicite de ameninţare cu fapte de violenţă, moartea, incendierea locuinţei şi acte de violenţă împotriva membrilor familiei din partea unor persoane din localitate", se arată într-un comunicat al IPJ.

Potrivit sursei citate, un tânăr de 19 ani a fost identificat drept persoana care ar fi transmis mesajele respective, în cauză fiind deschis un dosar penal pentru ameninţare.

„La data de 27 august a.c., organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare au procedat la punerea în aplicare a unui mandat de aducere faţă de un tânăr de 19 ani care ar fi transmis mesajele în cauză. Întrucât exista riscul ca îndeplinirea misiunii să fie împietată de către prietenii şi membrii familiei tânărului, mandatul a fost executat folosind efective mărite, la acţiune participând forţe din cadrul Poliţiei Oraşului Baraolt, Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului de Acţiuni Speciale şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Covasna", se mai arată în comunicat.

Tânărul a fost dus la sediul IJP Covasna, iar în urma probatoriului administrat, faţă de acesta s-a dispus măsura preventivă a reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentat organelor judiciare cu propunerea dispunerii măsurii controlului judiciar.

Sursa: AGERPRES.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.