SOCIAL 20 iulie 2022

Tabere pentru cercetași sau pentru cunoașterea plantelor medicinale, la Valea Crișului

de Iulia Drăghici - Taraș | 910 vizualizări

Consiliul Județean Covasna a aprobat, în ședința din 19 iulie, formarea unui parteneriat cu Asociația „LILIUM AUREUM” din Sfântu Gheorghe, care dorește să organizeze vara aceasta două tabere la Valea Crișului. Una, care va avea loc la începutul lunii august, va fi dedicată cercetașilor, iar a doua, de la final de august – început de septembrie, va fi despre cunoașterea plantelor medicinale. 

Din documentele aprobate, reiese faptul că Asociația LILIUM AUREUM dorește să organizeze cele două tabere în imobilul deținut de Județul Covasna, pe pasul Vadas din Valea Crișului. 

În cadrul acestui parteneriat Județul Covasna asigură amplasamentul pentru organizarea taberelor prin punerea la dispoziția asociației a imobilului înscris CF nr. 23542 Valea Crișului, situat pe pasul Vadas, județul Covasna. Județul Covasna nu va fi implicat cu nicio cheltuială în organizarea taberelor.

Asociația va asigura organizarea taberelor, va procura avizele de funcționare a taberelor, va asigura participanții, va alege programele și va avea toată răspunderea în ceea ce privește organizarea taberelor”, se arată în referatul de aprobare al hotărârii adoptate marți. 

Astfel, în perioadele 06 – 14 august, respectiv 27 august – 04 septembrie 2022, vor fi organizate taberele cu următoarele tematici: tabăra de vară a cercetașilor la 115 ani de la înființare; tabăra de cunoaștere a plantelor medicinale.

Asociația LILIUM AUREUM are ca scop printre altele ocrotirea şi promovarea intereselor şi drepturilor tinerilor din judeţul Covasna; dezvoltare comunitară; contribuire la dezvoltarea socio-economică a judeţului; educaţie intelectuală; asigurarea calităţii în programe de/pentru tineret; generarea şi promovarea turismului judeţean pentru tineret; organizarea de tabere, excursii, drumeţii, programe de protecţia mediului, programe de combatere a drogurilor, programe care întreţin o condiţie fizică bună; iniţierea, organizarea, efectuarea şi promovarea turismului pentru tineret prin elaborarea, organizarea şi efectuarea unor pachete complete de servicii de turism; realizarea unor materiale documentare culturale în diferite surse mediatizate: radio, posturi TV, filme de scurt metraj, articole de ziare; organizare schimburi de experienţă; dezbateri, programe, seminarii, expoziţii, excursii, concursuri organizate pentru îndeplinirea scopului asociaţiei; sprijinirea relaţiilor cu organizaţii de tineret din ţară sau străinătate, respectiv acordarea sprijinului material în înfăptuirea obiectivelor acestora; sprijinirea relaţiilor cu universităţi, colegii înfrăţite, organizaţii de tineret din ţară sau străinătate, respectiv acordarea sprijinului material în înfăptuirea acestora; înfiinţarea şi susţinerea unei echipe de cercetaşi, etc.”, se mai arată în documentele adoptate marți în plenul Consiliului Județean Covasna. 

Sursa foto: pexels.com/ilustrativ

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.