SOCIAL 5 octombrie 2022

Ștafeta Veteranilor - Invictus trece din nou prin județul Covasna!

de Iulia Drăghici - Taraș | 788 vizualizări

Ștafeta Veteranilor, proiectul marca Invictus România, trece din nou, și la a IX-a ediție, prin județul Covasna. Evenimentul este programat pentru data de 11 octombrie.

Spre deosebire de edițiile trecute, când alergătorii covăsneni, în mare parte militari, primeau ștafeta de la cei din Miercurea Ciuc și aveau misiunea de a o duce la Brașov, anul acesta se va schimba ruta. Astfel că plecarea de la Sfântu Gheorghe va fi, de această dată, către Miercurea Ciuc. 

La nivel național, ediția a IX-a a Ștafetei Veteranilor se desfășoară pe trei tronsoane: ROȘU, GALBEN și ALBASTRU. Tronsonul care traversează județul Covasna este cel GALBEN, cu preluarea ștafetei la „Monumentul Ostașului Român” din municipiul Sfântu Gheorghe, plecarea pe drumul european E 578, parcurgerea a 65 km și predarea ștafetei în municipiul Miercurea Ciuc, la sediul Brigăzii 61 Vânători de Munte „Gl. Virgil Bădulescu”. 

Atunci când oboseala își va spune cuvântul, ne vom repeta ceea ce reprezintă spiritul Invictus: să te ridici și să lupți în continuare. 

Pentru eroii noștri, pentru România!!!

Vă așteptăm cu drag la acest eveniment!”, se arată în anunțul publicat pe pagina de Facebook a Centrului Militar Județean (CMJ) Covasna. 

Civilii care vor să ia parte la eveniment sunt rugați să se înscrie la sediul CMJ, din Sfântu Gheorghe, strada Kós Károly, nr. 3. 

Ștafeta Veteranilor este o acțiune organizată în contextul Zilei Armatei Române, celebrată la data de 25 octombrie. 

Povestea „INVICTUS” România începe în anul 2014, atunci când un grup de voluntari militari și civili, inspirați de organizarea la Londra a primelor jocuri INVICTUS, sub patronajul prințului Harry al Marii Britanii, au început un proiect de educație care, dincolo de ideea de promovare a valorilor militare și naționale, și-a propus să sensibilizeze societatea civilă asupra recunoștinței ce se cuvine camarazilor noștri răniți în acțiuni militare și să ducă militarii români răniți la Invictus Games”, mai transmit organizatorii. 

Anul trecut, evenimentul a avut loc în 14 octombrie. Plecarea a avut loc de la unitatea militară a Batalionului 22 Vânători de Munte „Cireșoaia”. Au participat 23 de alergători care au dus drapelul către Brașov.

Sursa foto: arhivă/2021

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.