SOCIAL 1 mai 2020

Sprijin de 20.000 de lei pentru achiziționarea de echipamente de protecție

de Iulia Drăghici - Taraș | 2032 vizualizări

Proiectul „Limitarea și prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19 la Centrul de Transfuzie Sanguină Sfântu Gheorghe” a primit unanimitate de voturi

Consiliul Județean Covasna a votat în ședința de joi, 30 aprilie, acordarea unui sprijin în valoare de maximum 20.000 de lei Centrului de Transfuzie Sanguină al județului Covasna, în vederea achiziționării de echipamente de protecție. Proiectul „Limitarea și prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19 la Centrul de Transfuzie Sanguină Sfântu Gheorghe” a fost aprobat în unanimitate de consilierii prezenți la ședința online.

Sincer să vă spun, acest Centru este în subordinea Ministerului Sănătății, dar noi nu ne-am uitat la cine ar fi trebuit să achiziționeze aceste materiale, ci am venit în sprijin, conform cerințelor domnului doctor Andy Rosin”, a spus, în ședința de joi, 30 aprilie, publicată în timp real prin intermediul Facebook, președintele Consiliului Județean, Tamás Sándor.

Proiectul prevede o asociere între Consiliul Județean și Centrul de Transfuzie, în vederea achiziționării de măști, combinezoane, măști de protecție din plexiglass, mănuși de protecție, șepci de protecție, botoși, soluție de dezinfectare și ochelari de protecție.

Propunem derularea prin asociere cu Centrul de Transfuzie Sanguină Sfântu Gheorghe a unei acțiuni denumită „Limitarea și prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19 la Centrul de Transfuzie Sanguină Sfântu Gheorghe” având ca scop susținerea activității angajaților Centrul de Transfuzie Sanguină Sfântu Gheorghe în prevenirea și răspândirea infecției, în perioada de stare de urgență, ca urmare a evoluției situației epidemiologice internaționale determinate de răspândirea COVID-19, contribuind astfel la diminuarea numărului de cazuri de infectare care ajung la Unitatea de Primire Urgențe al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sf. Gheorghe precum și la celelalte unități medicale din județul Covasna.

Acțiunea constă în achiziționarea și distribuirea către Centrul de Transfuzie Sanguină Sfântu Gheorghe a unor echipamente medicale de protecție și materiale sanitare formate din: măști, combinezoane, măști de protecție din plexiglass, mănuși de protecție, șepci de protecție, botoși, soluție de dezinfectare și ochelari de protecție.

Față de prevederile legale, în contextul actual, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, este oportună și necesară sprijinirea activității Centrului de Transfuzie Sanguină Sfântu Gheorghe prin achiziționarea din fondurile proprii în cuantum de cel mult 20.000 lei echipamente de protecție și materiale sanitare, necesare acționării acesteia în vederea limitării răspândirii COVID-19.

Echipamentele de protecție și materialele sanitare vor fi predate Centrului de Transfuzie Sanguină Sfântu Gheorghe pe bază de proces verbal de predare primire”, se arată în Hotărârea de CJ adoptată în ședința ordinară de joi.

De remarcat este și că unul dintre specialiștii chimiști de la Centrul de Transfuzie a fost transferat, până la încheierea stării de urgență, la Spitalul Județean, pentru a oferi sprijin în laboratorul de testare COVID-19, care urmează să fie deschis în cadrul unității spitalicești – unitate aflată, după cum se știe, în administrarea Consiliului Județean.

Tamás Sándor a amintit în ședința de joi a Consiliului Județean și că instituția a cumpărat și distribuit materiale de protecție și medicilor de familie din județ. Pachetele, în valoare totală de 150.000 de lei, au ajuns la cele 103 cabinete în cursul săptămânii trecute, a mai spus acesta.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.