SOCIAL 29 noiembrie 2012

Spitalul Județean va avea un nou laparoscop

de Székely Emőke | 633 vizualizări

Aparatul va costa 100.000 de euro şi va fi cumpărat din fonduri de la Ministerul Sănătății, Consiliul Judeţean şi Spital.

Spitalul Judetean va avea un nou laparoscop

Cumpărarea instrumentului medical în valoare de 100.000 de euro a fost inițiată încă de anul trecut de către conducerea Spitalului Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe, însă numai acum au reușit să obțină bani de la Ministerul Sănătății pentru acest lucru.

Consiliul Județean Covasna a adoptat în cadrul ultimei ședințe rectificarea de buget care permite achiziționarea laparoscopului. Managerul Spitalului, András-Nagy Róbert, spune că laparoscopul va ajunge la secția de ginecologie a spitalului. „Ministerul Sănătății a contribuit cu suma de 300.000 de lei la achiziționarea acestui instrument medical, restul sumei necesare achiziționării va fi asigurată de către Consiliul Județean Covasna și Spitalul Județean. În cadrul instituției avem deja un laparoscop la secția de chirurgie” – a declarat András-Nagy Róbert.

Licitația pentru cumpărarea instrumentului a fost lansată încă de anul trecut, așadar sunt șanse mari ca laparoscopul să ajungă la spital anul acesta.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.