SOCIAL 24 decembrie 2020

Spitalul Judeţean de Urgenţă începe săptămâna viitoare vaccinarea cadrelor medicale împotriva COVID-19

de Iulia Drăghici - Taraș | 2654 vizualizări

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va începe săptămâna viitoare vaccinarea personalului medical împotriva COVID-19, în acest scop fiind amenajat un centru special în incinta unităţii medicale, a declarat miercuri, managerul instituţiei, Andras Nagy Robert.

Potrivit acestuia, în următoarele două zile va fi definitivată lista angajaţilor care doresc să se vaccineze, menţionând că la finele lunii trecute, când s-a făcut o primă inventariere, 258 de persoane şi-au exprimat intenţia de a se vaccina.

Noi, săptămâna viitoare începem vaccinarea, în funcţie de cum primim vaccinurile. Dacă primim pe 28 decembrie dimineaţa, atunci începem pe 28, dacă pe 28 după-amiază, atunci începem pe 29 (...) Mâine şi poimâine efectuăm din nou o inventariere a personalului, cine se vaccinează şi dacă se vaccinează. Încă nu ştiu o cifră exactă. A fost o cifră când chestionarele au fost împărţite în rândul personalului, când încă nu se ştia ce vaccin ajunge la noi în ţară (...) Am înfiinţat şi noi un centru pentru vaccinare, am identificat o sală pe care o să o amenajăm în cursul zilei de mâine. Ţinta noastră (...) este ca săptămâna viitoare să terminăm cu vaccinarea, adică până al sfârşitul lunii", a declarat Andras Nagy Robert.

La finele lunii noiembrie, acesta menţionase că aproximativ un sfert dintre angajaţii spitalului şi-au exprimat dorinţa de a se vaccina împotriva COVID-19, respectiv 258 din cei aproximativ 1000 de angajaţi ai instituţiei.

La momentul respectiv, directorul medical al spitalului, dr. Matyas Roşu, a opinat că vaccinarea „va fi soluţia pentru combaterea pandemiei”, dar „există reticenţe în rândul personalului medical şi în rândul personalului auxiliar faţă de acest vaccin (...) pentru care nu se cunosc foarte bine efectele adverse”.

Sursa: AGERPRES: 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.