SOCIAL 11 octombrie 2022

Și Sfântu Gheorghe aprinde „un milion de stele pentru nevoiași”

de Iulia Drăghici - Taraș | 817 vizualizări

Una dintre cele mai ample campanii de solidaritate organizate de asociația Caritas, „Un milion de stele pentru nevoiași”, revine! Acțiuni vor avea loc și în județul Covasna, la Sfântu Gheorghe, în 14 octombrie, de la ora 18:00, în Piața Centrală, dar și în 21 octombrie, la Brețcu. 

Evenimentul revine în spațiul public fizic după doi ani. 

După doi ani o să organizăm din nou și în spații publice cel mai amplu gest de solidaritate: Un milion de stele pentru nevoiași. În data de 14 octombrie, vineri cu începere de la orele 18, se vor aprinde iar candelele solidarității, fiecare flacără reprezentând simbolic o persoană care se confruntă cu neajunsurile şi excluziunea socială. Acțiunea oferă oportunitate oricărei persoane de a face un bine exprimându-se vizibil și arătând, în ciuda tuturor dificultăților, importanța comunității și interesul purtat celor în nevoie”, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției „Observatorul de Covasna”. 

După cum ne-a explicat coordonatorul la nivel local al acțiunii, Tibódi Ferenc, cei care o să participe la evenimentul de vineri de la Sfântu Gheorghe vor putea achiziționa lumânările care urmează să fie aprinse de la voluntari, dar prețul nu este fix, ci acestea vor fi de fapt donațiile. 

„Donând, puteți ajuta îngrijirea unui copil defavorizat, a unui tânăr cu dizabilități sau a unei persoane vârstnice bolnave. De exemplu: 20 de lei ajunge pentru o masă caldă, 90 de lei ajunge pentru o oră de îngrijire la domiciliu, 100 de lei ajunge pentru o ședință de dezvoltare terapeutică, 170 de lei ajunge pentru o zi de îngrijire într-un centru rezidențial. Să arătăm că nu suntem indiferenți față de soarta semenilor noștri! Împreună putem ajuta și acum”, se mai arată și în comunicatul de presă amintit. 

Chiar dacă a fost pandemie, acțiunea a avut loc, dar nu fizic, ci virtual. În acțiunile organizate astfel s-au strâns 7.192 lei pentru persoanele nevoiașe aflate în grija Caritas Alba Iulia. 

Pe lângă Sfântu Gheorghe, acțiuni similare vor fi organizate în 14 octombrie și în Miercurea Ciuc, în Piața Majláth Gusztáv Károly, Odorheiu Secuiesc, în Piața Dávid Ferenc (parcul din cart. Beclean), Sovata, în Parcul Petőfi, Târgu Mureş, în Piaţa Teatrului, și Sângeorgiu de Mureș, în Piața Sfântu Gheorghe. 

Totodată, la Brețcu, în județul Covasna, acțiunea este programată pentru data de 21 octombrie, de la ora 18:00, în Biserica Sfântul Nicolae, după care se va muta în Casa de Cultură.

Este bine de știut că donații pentru eveniment se pot face și online, pe site-ul https://caritas-ab.ro/ro/voi-ajuta/, sau în contul bancar: IBAN: RO51 BTRL RONC RT05 4732 5701, Asociația Caritas Alba Iulia, CIF 4562770, Banca Transilvania SA, cu mențiunea „Un milion de stele”. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.