SOCIAL 15 iulie 2021

Sfântu Gheorghe, gazdă pentru Ziua „Una cu Natura”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1102 vizualizări

Centrul municipiului Sfântu Gheorghe va fi pe parcursul zilei de vineri, 16 iulie, între orele 10:00- 18:00, „Una cu Natura”. În acest interval, de lângă scena de piatră din Piața Libertății, se va difuza muzică ambientală din repertoriul compozitorului Kövi Szabolcs. 

Totodată, după-amiază va avea loc decernarea premiilor în cadrul unui concurs cu același nume, „Una cu Natura”, la care au participat elevi din clasele V – XII. 

Asociaţia de Utilitate Publică Vadon şi Institutul Cultural Maghiar din Sfântu Gheorghe au lansat un concurs de desen şi creaţie artistică cu titlul „Una cu Natura”, pentru elevii claselor 5-12 din unităţile de învăţământ cu profil de arte plastice din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş. Din lucrările depuse, juriul a ales cele mai reuşite 31 de creaţii, care vor fi expuse şi la Budapesta, în cadrul Expoziţiei Mondiale de Vânătoare şi Valori Naturale, intitulată „Una cu Natura”, în perioada 25 septembrie-14 octombrie 2021.

Festivitatea de premiere şi deschiderea expoziţiei concursului de desen şi creaţie artistică va începe de la ora 17:00”, transmite Asociația Vadon, prin intermediul unui comunicat de presă. 

Tot vineri, dar la Șugaș Băi, va avea loc darea în folosință a clădirii unei foste pensiuni achiziționate de municipalitate, cu scopul ca Vadon să înființeze și să administreze Școala Pădurii „Vizuina”. 

Seara, de la 21:30, în cadrul ParCult, va avea loc proiecția filmului „Lumea sălbatică - Pe urmele contelui Széchenyi Zsigmond” la Casa de Cultură „Kónya Ádám”.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.