SOCIAL 26 mai 2021

Literele gigantice #SEPSI vor fi decorate, de 1 Iunie, de mâinile colorate ale copiilor

de Iulia Drăghici - Taraș | 1556 vizualizări

Se anunță și un maraton de desene în Piața Centrală din Sfântu Gheorghe 

De Ziua Copilului, pe 1 Iunie, în Piața Centrală din Sfântu Gheorghe, în jurul instalaţiei #SEPSI, va fi organizat un maraton de desene pe asfalt, anunță organizatorii evenimentului. Totodată, un moment important al zilei va fi cel în care copiii vor avea ocazia să decoreze cu propriile mâini înmuiate în vopsea tempera semnul #SEPSI.

Pentru maratonul cu desene pe pietonala din centrul orașului, creta va fi pusă la dispoziție de organizatori, la fața locului.

Activitatea va fi coordonată de elevi și voluntari de la Liceul de Arte „Plugor Sándor”.

Unul dintre cele mai importante momente ale Zilei Copiilor va fi vopsirea #SEPSI, unde cei mici își pot lăsa amprentele mâinilor înmuiate în vopsea pe literele gigantice. Mâinile înmuiate în tempera vor fi imprimate pe instalație cu ajutorul voluntarilor.

Programul Zilei Copilului va include mai multe surprize pentru cei mici și cei mari, cu căței, călărie, cățărare, escaladă, jocuri tradiţionale, spectacole, expoziții, demonstrații, multă muzică și dans, așa că nu ratați evenimentul!”, transmite Primăria Sfântu Gheorghe, printr-un comunicat de presă.

Organizatorii reamintesc și de concursul de desene pe asfalt care începe în 28 mai.

O fetiță care desena pe asfaltul din faţa blocului din oraş a fost certată de vecini. De aceea, Primăria Sfântu Gheorghe organizează un concurs de desene pe asfalt și a cerut copiilor să facă desene cu cretă pentru a atrage atenția că acest oraș este și al copiilor!

Municipalitatea îi invită pe toți copiii să deseneze pe orice suprafață asfaltată din zona Sfântu Gheorghe în perioada 28-30 mai, fie că este vorba de trotuare, intrarea într-un bloc, alei, parcare, piață sau chiar un parc, să fotografieze desenul și să îl trimită prin email la adresa muvhaz@kultura.ro până pe 30 mai, inclusiv, menționând numele artistului, locul unde a fost realizată lucrarea și datele de contact ale părinților”, mai arată aceeași sursă.

Cele mai bune 30 de lucrări din trei categorii (preșcolari, copii mici și copii mari) vor fi premiate, iar premiile vor fi anunțate de Ziua Copilului, pe 1 iunie, în Piața Centrală.

Programul complet cu activitățile organizate la Sfântu Gheorghe de Ziua Copilului va fi prezentat joi, 27 mai.

Sursa foto: Primăria Sfântu Gheorghe. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.