SOCIAL 12 mai 2020

S.O.S de la Centrul de Transfuzie Sanguină: se caută donatori din grupa BIII NEGATIV

de Iulia Drăghici - Taraș | 1596 vizualizări

Centrul de Transfuzie Sanguină al județului Covasna a transmis marți dimineața un apel, prin intermediul Facebook prin care solicită în special persoanelor cu grupa de sânge BIII Negativ să doneze sânge.

Așteptați pentru a salva vieți sunt, bineînțeles, și cei cu alte grupe de sânge, mai arată mesajul.

S.O.S! Facem un apel deosebit către persoanele cu grupa de sânge BIII NEGATIV să se prezinte la sediul CTS Sf. Gheorghe între orele 8,00-12,00 pentru a dona sânge.

Avem mare nevoie de această grupă de sânge, dar în egală măsură așteptăm donatorii de toate grupele sanguine.

Dăruiește sânge! Dăruiește VIAȚĂ!

Vă mulțumim pentru distribuirea apelului nostru și vă așteptăm la donare!”, se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook a Centrului de Transfuzie Sanguină din județul Covasna.

Sediul Centrului este pe strada Bánki Donát din Sfântu Gheorghe.

Este util de știut că donarea poate fi făcută de persoanele care au vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani şi o greutate minimă de 55 de kilograme în cazul femeilor şi 60 de kilograme în cazul bărbaţilor. În plus, donatorii trebuie să aibă o stare de sănătate bună, să nu ia tratament pentru boli cronice, să nu fi avut vreo infecţie în ultimele zece zile şi nici intervenţii chirurgicale de niciun fel în ultimele două săptămâni. Mai mult, aceştia trebuie să mănânce foarte bine cu o seară înainte de donare şi în dimineaţa donării, dar să evite grăsimile şi alcoolul.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.