SOCIAL 7 august 2018

Șefa Serviciului de Ambulanță Covasna, declarată incompatibilă de ANI

de Iulia Drăghici - Taraș | 2857 vizualizări

Agenția Națională de Integritate (ANI) aduce în vizor o situație din 2011

Managerul general în cadrul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Covasna, Török Zsuzsánna a fost declarată incompatibilă de Agenția Națională de Integritate. Pe de altă parte, aceasta susține că acuzațiile care i se aduc nu i-au fost comunicate oficial.

Potrivit unui comunicat transmis de instituție în 2 august, ANI a constatat că „începând cu data de 26 octombrie 2011 (Török Zsuzsánna - n.red.) a exercitat simultan funcția de manager general și pe cea de cenzor în cadrul Agromec Sfântu Gheorghe S.A. și a realizat venituri de natură salarială de la Asociația Întreprinderilor Mici și Mijlocii Covasna – Asimcov. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 118, alin. (15), lit. a) și e) din Legea nr. 95/2006”.

Legislația în vigoare, menționată de ANI, arată că „funcţia de manager general este incompatibilă cu: a) exercitarea oricăror altor funcţii salarizate, nesalarizate sau/şi indemnizate, cu excepţia funcţiilor sau activităţilor în domeniul medical desfăşurate în aceeaşi unitate sanitară cu respectarea programului de lucru prevăzut în contractul de management, fără a afecta buna funcţionare a unităţii respective, a activităţilor didactice, de cercetare ştiinţifică şi de creaţie literar-artistică; […] e) exercitarea funcţiei de membru în organele de conducere, administrare şi control în societăţile reglementate de Legea societăţilor nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare […]”.

Șefa Serviciului de Ambulanță Județean Covasna a declarat luni pentru Observatorul de Covasna că nu a fost informată oficial de către ANI privind această situație, drept urmare nu poate să comenteze acuzațiile care i se aduc.

„Nu mi s-a comunicat încă, deci nu am ce să comentez. Nu am primit nicio comunicare deocamdată”, ne-a spus aceasta.

Török Zsuzsánna ocupă funcția de manager al Serviciului Județean de Ambulanță din 2011, după ce a fost declarată admisă cu media 8,49, în urma unui concurs pentru ocuparea postului, organizat de Ministerul Sănătății. Înainte de a ocupa funcția pe care o deține până în prezent, aceasta a fost managerul Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe.  

Török Zsuzsánna a fost însă înlocuită de la conducerea unității spitalicești în 2011 cu András-Nagy Robert. Decizia a fost luată de conducerea Consiliului Județean Covasna, în urma unui raport cu privire la starea spitalului, din care a reieșit că aici existau diverse deficiențe, inclusiv de manageriat.

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.