SOCIAL 24 iulie 2020

Secretele mamelor fericite care au succes și în afaceri

de Iulia Drăghici - Taraș | 1091 vizualizări

În Asociația Happy Moms, sunt așteptate să se înscrie și femeile din județul Covasna 

Învățarea continuă, comunicarea și bucuria de a dărui comunității cu ajutorul abilităților proprii sunt câteva dintre secretele mamelor fericite care au succes și în afaceri. Exemplul în acest domeniu este dat de Asociația Happy Moms, care s-a înființat în urmă cu șase ani în Brașov și care acum are filiale în alte cinci locații din țară. La activitățile care sunt derulate acum mai mult online, sunt așteptate și femeile din județul Covasna. 

Cea mai recentă inițiativă marca Happy Moms, care a luat startul în 15 iunie, a constat într-un program gratuit de dezvoltare, promovare și conexiune ale afacerilor, pentru a susține și mai profund comunitățile de femei-antreprenoare. 

Activitățile, care s-au derulat pe parcursul a 7 săptămâni, au fost tematice și au cuprins teme dedicate afacerilor – de la networking și conectare, la promovare, de la răspunsuri oferite exclusiv de specialiști, la bugete personale, de la dezbateri cu psihologi pe teme de business feminin, la recomandări și articole utile, venite tot de la specialiști.

„Rezultatele sunt foarte frumoase. Avem tot felul de mărturii ale doamnelor din comunitățile din toată țara, pentru că avem cinci comunități, în cinci orașe. Feedback-urile sunt foarte frumoase și doamnele sunt foarte încântate. A fost o săptămână de conectare, o săptămână de dezvoltare concretă a afacerii, adică am avut niște intervenții video cu sfaturi foarte pragmatice despre branding, marketing, dezvoltarea afacerii. A mai fost o săptămână despre bani și cum gestionăm bugetul personal și bugetul afacerii, încă o săptămână cu întrebări și săptămâna asta este săptămâna cu răspunsurile. A fost și o săptămână legată de vânzări, în sensul în care le-am provocat pe participante să se prezinte foarte concentrat, să prezinte o promoție doar pentru comunitate, cel puțin 20% reducere, să se recomande una pe cealaltă. (...) Săptămâna viitoare este de dezvoltare personală, în sensul în care discutăm despre rolul femeii într-o afacere, despre cum ne simțim ca femei în comparație cu bărbații care au afaceri, asta neatrăgând cu sine o umbrelă de victimizare, ba dimpotrivă de conștientizare a diferențelor care de multe ori sunt complementare și ne și unesc. Nu suntem feministe la extremă, dar sunt niște diferențe inclusiv în modul în care ne conducem afacerile, în modul în care dezvoltăm afacerile. Sunt multe diferențe și noi ne propunem să discutăm asta, dar și despre ce înseamnă o afacere într-o familie și ce înseamnă suportul partenerului, cum echilibrăm rolurile de femeie, soție, mamă, pentru că majoritatea femeilor sunt mame în comunitățile noastre. Au fost foarte multe conștientizări în aceste săptămâni”, ne-a declarat președintele Asociației Happy Moms, lect.univ.dr.ec, brand stategist, Dana Lupșa.  

Aceasta a precizat și că deocamdată locurile pentru acest program s-au ocupat, dar că urmează și alte activități pentru care încă se pot face înscrieri, așa că femeile din județul Covasna interesate să participe se pot înscrie. 

„Pe lângă programul acesta, avem întâlniri de networking online, or acelea sunt deschise. Avem participante din Piatra Neamț, Bistrița Năsăud, Cluj, Suceava. Întâlnirile se desfășoară pe Zoom și marea bucurie a tehnologiei și a folosirii tehnologiei este faptul că reușim să ne conectăm cu femei din toate colțurile țării. (...) Întâlnirile de networking sunt publice și oricine poate participa. Chiar le încurajăm și așteptăm. Acolo avem tot felul de teme, la fel, de dezvoltare a afacerilor, deci nu ne limităm doar la o anumită comunitate. Le așteptăm cu brațele deschise. Eu m-aș bucura să vină în număr cât mai mare, să ajutăm, pentru că ăsta e scopul până la urmă: să ne cunoaștem, să lucrăm împreună, să ne recomandăm”,  ne-a mai spus Dana Lupșa, care a punctat și că acest program de 7 săptămâni va fi reluat în viitor, astfel că cei care sunt interesați, se pot înscrie de acum pe platformele online ale asociației  pentru a fi la curent cu toate activitățile. 

Eveniment online: Imaginea în aparițiile publice 

Următorul eveniment organizat online de Asociația Happy Moms are tema „Imaginea în aparițiile publice”. Invitatul special este Gabi Urda - consultant în comunicare și stilist vestimentar. 

Numărul de locuri este limitat la 30, prin urmare, cei interesați să participe trebuie să se înscrie prin e-mail la brasov@happymoms.ro sau să își rezerve locul în eveniment, cât mai repede. În urma confirmării, participanții vor primi și link-ul pentru Zoom.

În comunitatea Happy Moms din Brașov sunt aproape 2.100 de persoane, iar în celelalte din Sibiu, Cluj, Făgăraș și Alba Iulia sunt în fiecare câte 300 – 400 de femei antreprenoare înscrise. 

Asociația Happy Moms s-a născut la Brașov, în 2014 și a devenit o comunitate a femeilor care își doresc să-și dezvolte afacerile prin educație continuă, se susțin reciproc și care, împreună, susțin proiectele de educație financiară pentru copii și de educație antreprenorială pentru tineri. 

Ulterior a luat ființă Happy Business Moms, un grup gratuit de suport informațional și motivațional pentru femei antreprenoare sau viitoare antreprenoare, ale căror valori sunt educația, contribuția, colaborarea, empatia.

Coordonatoarele asociației sunt Dana Lupșa - Președinte Happy Moms, Alexandra Ciucanu - Online community manager și Adriana Handaric - Community manager. 

Președintele Asociației Happy Moms are și un mesaj important, mai ales în această perioadă de pandemie care a afectat toate aspectele vieții, pentru femeile care ajung în fața acestui articol și ulterior în comunitatea mamelor fericite. 

În primul rând, să își păstreze optimismul și speranța, chiar dacă vremurile nu sunt foarte roz. E nevoie de o doză de optimism și speranță, combinată cu o doză de realism. Nu putem să fim zen și flower power fără să vedem cifrele și fără să acționăm. E nevoie de un mindset anume. Să nu ne pierdem speranța, că o să fie bine, să fim împreună, să ne ajutăm, pentru că femeile sunt un trib, așa am funcționat noi de mii de ani, nu e ceva nou”, a încheiat Dana Lupșa. 

Cei care doresc să intre în contact cu Asociația Happy Moms o pot face prin intermediul paginii de Facebook, Asociația Happy Moms, a e-mail-ului contact@happymoms.ro și a site-ului https://happymoms.ro/

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.